Бедственото положение на територията на община Девин е отменено, съобщи

...
Бедственото положение на територията на община Девин е отменено, съобщи
Коментари Харесай

Отменено е бедственото положение в община Девин

Бедственото състояние на територията на община Девин е анулирано, заяви пред " Фокус " регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.

Вчера в Девинско бе оповестено отчасти бедствено състояние поради заплаха от свлачища и проваляне на пътища след проливните дъждове, които през почивните дни предизвикаха проблеми в цялата Смолянска област. По думите на регионалния шеф ситуацията в засегнатите места се възстановява, през миналата нощ и през днешния ден там не е имало произшествия.

" Значително са спаднали речните равнища, в язовирите размерът остава относително висок, само че там ще е належащо повече време с цел да се оттекат ", изясни Славов. Все още остава отцепено село Мугла, където свлачище блокира пътя към обитаемото място. Областният шеф разяснява, че свличането на земните маси там е извънредно съществено.

До края на седмицата се чака образуваните общински спешни щабове да извършат предварителна оценка на нанесените вреди. Ще се наблюдава и дали има повторение на бедствени обстановки в избрани точки, с цел да се насочи вниманието на локалната власт към обезопасяване и превантивни дейности там.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР