Бедствено положение в област Смолян заради зимната обстановка. Има населени

...
Бедствено положение в област Смолян заради зимната обстановка. Има населени
Коментари Харесай

Зимната обстановка в България: Обявиха бедствено положение в Смолян

Бедствено състояние в област Смолян поради зимната конюнктура. Има обитаеми места без ток. Снегът затвори за няколко часа основни пътища, проходът Превала към момента е непристъпен. Образуваха се километрични колони от коли и откъм Чепеларе и откъм Смолян. Туристи чакат да бъдат пропуснати до курорта. Тази заран и пътят към Банско беше мъчнопроходим. Горе пистите бяха затворени.

Смолян
 Смолян
Бедственото състояние в Смолян остави десетки селища в района без ток. Мобилизирана е техника на 101-ви алпийски полк. Оказа се, че снегопочистващата компания, отговаряща за проходите, не е разполагала с задоволително снегорини, с цел да се оправи с изобилния снеговалеж, признаха институциите.
гл. комисар Николай Николов, Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ": Съществен проблем за нас е електроснабдяването.Мокрия сняг и непрестанно падащите дървета късат електропроводи и основават проблеми на екипите на ЕВН. При нас в щаба не е постъпвала информация за бедстващи хора.  Бедствено състояние в област Смолян поради натрупалия сняг Бедствено състояние в област Смолян поради натрупалия сняг
Бедствено състояние в област Смолян поради зимната конюнктура. Има обитаеми места са без ток, затворени са основни пътища. За 7 области в Южна България...

Обстановката в Смолян блокира стотици туристи в курорта Пампорово. Пътуващите водачи чакаха с часове, до момента в който пътят бъде разчистен. Въпреки предизвестията някои бяха тръгнали без вериги и се наложи да ги поставят в последния миг.

„ Имаме резервация и по тази причина сме платили и желаеме да се придвижим към хотела, с цел да се настаним “, показа пред камерата на Българска национална телевизия екскурзиант.
 Доставиха генератори на най-тежко засегнатите от снеговалежа родопски села Доставиха генератори на най-тежко засегнатите от снеговалежа родопски села
„ Електроразпределение Юг “ продължава действия по възобновяване на електрозахранването в засегнатите от тежкия снеговалеж селища в Родопите. Доставени...

Скъсани въздушни проводници и счупени електрически стълбове оставиха без ток голям брой села в общините Сърница, Доспат, Девин, Борино и Момчиловци. Аварийни екипи на електроразпределителното сдружение ЕВН работят за премахване на повредата. На най-засегнатите селища са обезпечени 10 мобилни елемента.
Недялко Славов - регионален шеф на Смолян: Към момента две са общините Доспат и Борино, в които всички обитаеми места са без ток. Ток няма и в няколко села от община Девин.
В спешния щаб не е постъпвала информация за бедстващи хора. При потребност на всички пациенти на хемодиализа и хронично заболели в района ще им се обезпечи незабавна помощ.
 © Българска телеграфна агенция / АРХИВБлагоевград
Снежната завивка в региона на местността „ Предела " доближи половин метър. До късния следобяд не се пропускаха камиони над 12 тона. Падналият сняг през последното денонощие в региона изпочупил десетки дървета. Почистването на пътя е непрекъснато и се реализира без спиране.Обилният снеговалеж провокира щета в далекопровод в община Гърмен и остави без ток няколко села.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР