Бедствено положение по Южното Черноморие. Поройни дъждове заляха Царево, Ахтопол,

...
Бедствено положение по Южното Черноморие. Поройни дъждове заляха Царево, Ахтопол,
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Има непотвърдена информация за трима изчезнали

Бедствено състояние по Южното Черноморие. Поройни дъждове заляха Царево, Ахтопол, село Кости, къмпингите Арапя и Нестинарка. На места дъждът е достигнал до 250 л/кв. м. за денонощие. Създаден е спешен щаб, който заседава в община Царево. Той е председателствен от кмета на общината Георги Лапчев.

Лапчев сподели, че има непотвърдена информация за трима изчезнали.

На територията на община Царево дъждът продължава да вали и не стопира. Хората в село Кости са евакуирани, защото река Велека излезе от коритото си. Същото е ситуацията и в село Бродилово, само че там няма бедстващи хора. Кметският наместник съумя да изнесе всички хора и там няма потърпевши, изясни Георги Лапчев.

Най-тежко е ситуацията в община Царево. Има паднали мостове, доста са вредите на територията на цялата община. Такава е обстановката и в Синеморец, Варвара, Лозенец.

Всички, които са имали потребност да бъдат евакуирани, са евакуирани. 60 души са в кметство Лозенец, а останалите са в Царево. Имат заслон, вода и храна. Няма бедстващи хора, увери Лапчев.

Има два язовира, които преливат, само че посредством хидропомпи ще бъде понижено равнището на водоемите, с цел да се понижи и натиска на язовирните стени, изясни кметът на Царево.

130 души са евакуирани от наводнените региони в община Царево, заяви пред Българска национална телевизия шефът на пожарната гл. комисар Александър Джартов. На този стадий няма нужда за евакуация на още хора, само че обстановката е динамична, изясни той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР