бе назначен за нов еврокомисар по търговията Вицепредседателят на Еврокомисията

...
бе назначен за нов еврокомисар по търговията Вицепредседателят на Еврокомисията
Коментари Харесай

Валдис Домбровскис бе назначен за нов еврокомисар по търговията

бе назначен за нов еврокомисар по търговията
Вицепредседателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис ще бъде новият еврокомисар по търговията, а Мерид Макгинес ще бъде новият ирландски комисар, отговарящ за финансовите услуги, заяви ръководителят на Комисията.
Домбровскис, който изпълняваше длъжността комисар по търговията след оставката на Фил Хоган предишния месец, ще се откаже от някои от настоящите отговорности в необятното си икономическо портфолио, като сложи Макгинес, деец член на Европейския парламент, отпред на финансовите услуги и финансовата непоклатимост.
 Домбровскис поздрави България за влизането в чакалнята на еврозоната Домбровскис поздрави България за влизането в чакалнята на еврозоната
Валдис Домбровскис, заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) подрави България за влизането й в чакалнята на еврозоната: &bd...
Изборът на Домбровскис, някогашен латвийски министър председател, слага отговорността за комерсиалната политика на Европейски Съюз в ръцете на един от най-опитните и уважавани чиновници на Комисията и поддържа комерсиалния портфейл под контрола на дясноцентристката Европейска национална партия - личното политическо семейство на Фон дер Лайен, заяви Politiko.
В малко изявление Фон дер Лайен съобщи, че е интервюирала Макгинес и Андрю Макдауъл, двамата ирландски претенденти за заместител на Хоган.
" След тези изявленията взех решение да предложа на Съвета и Европейския парламент назначението на госпожа Макгинес на поста комисар. Тя ще дава отговор за финансовите услуги, финансовата непоклатимост и съюза на финансовите пазари ", сподели фон дер Лайен.
" Вицепредкседателят Валдис Домбровскис ще поеме отговорност за комерсиалния портфейл и ще остане представител на Комисията в Еврогрупата дружно с комисаря Паоло Джентилони ", сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР