БДЖ стартира специалната рубрика „Железничари по призвание“Денят на железничаря по

...
БДЖ стартира специалната рубрика „Железничари по призвание“Денят на железничаря по
Коментари Харесай

Денят на железничаря

БДЖ започва специфичната графа „ Железничари по предопределение “

Денят на железничаря по традиция се празнува всяка година през първия неделен ден на месец август. Неговото отбелязване датира от средата на предишния век.

Изборът на деня, в който се отбелязва професионалният празник на железничарите в България, е обвързван с историческия факт, че при започване на август през далечната 1888 година железопътната линия Цариброд-София-Белово е открита за интернационалните транспорти, като в същото време страната изплаща и линията Русе - Варна и стартира нейната употреба. Така се учредяват Българските държавни железници.

По мотив отбелязването на Деня на железничаря тази година БДЖ започва специфичната графа „ Железничари по предопределение “, отдадена на чиновниците, с помощта на които се реализира социална транспортна услуга. Рубриката е налична в Youtube канала на железницата, на формалния уебсайт и корпоративната фейсбук страница на сдружението. В „ Железничари по предопределение “ от време на време ще бъдат оповестени видеоматериали с показване на чиновници, които упражняват разнообразни специалности в железницата. Целта на рубриката е да станат ясни повече детайлности за това в какво се показва работният ден на железничарите и да се научат доста любопитни обстоятелства за влаковете и железницата като цяло.

В първия епизод от поредицата ще бъде показан Ангел Алексиев, локомотивен ватман и инструктор, един от дребното останали хора, които дават нов живот на парните локомотиви в БДЖ и на драго сърце предават своите познания на младите си сътрудници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР