БДЖ планира поетапно обновяване на подвижния състав през следващите 15

...
БДЖ планира поетапно обновяване на подвижния състав през следващите 15
Коментари Харесай

БДЖ планира поетапно обновяване на влаковете

БДЖ възнамерява поетапно възобновяване на преносимия състав през идващите 15 година Това стана ясно на кръгла маса на тематика Проект " Закупуване на нов преносим състав за потребностите на БДЖ и вложенията в националната железопътна инфраструктура ".

Министърът на превоза Росен Желязков приветства самодейността за публичното разискване, к ато означи, че сериозните мнения са по-положителни от поздравленията, тъй като тъкмо те прибавят стойност, с цел да се осъществя една добра процедура. В доста скоро време се надяваме за позитивна наклонност, а освен да приказваме за проблеми в БДЖ, добави той.

Председателят на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " ЕАД, Григори Григоров, показа целите и опциите на БДЖ за поетапно възобновяване на влаковете през идващите години. То ще премине в няколко стадия.

Първият стадий ще бъде до 2022 година, като в него се включват поправки на локомотиви, вагони и мотириси за в идващите 3 години да не се позволява дефицит на мотриси.

Очаква се с ремонта на 46 бр . мотрисните влакове Сименс Дезиро да се обезпечи придвижването на крайградските линии за идващите 12-13 година

Извършените поправки ще обезпечат най-малко 20 година спомагателен експлоатационен запас на локомотивите.
 Бойко Борисов отново подкара джипа Обновена
Бойко Борисов отново подкара джипа

Той инспектира жп ремонтите в страната

Вторият стадий ще бъде до 2030 година На база направени изводи от първия стадий до края на 2019 година се възнамерява и нова поръчка за доставка на 10-15 бр. мотриси за междинни дистанции, а по-късно и на 30 до 50 бр. нови, модерни вагона за 160 км/ч , които да обезпечат висок клас услуга. Това ще обезпечи над 4000 места за пътешестване на междинни и дълги дистанции.

Доставката на първата част от новия преносим състав по първични изследвания се чака не по-рано от средата на 2023 година Планираната инвестиция е в размер на повече от 100 млн. евро, разсрочена уместно в границите на 7 години.

През третият стадий, който ще се реализира до 2030 година се възнамерява подготовка за поетапната замяна на мотрисите Сименс Дезиро и на вагоните и локомотивите за транснационалните линии , които са достигнали крайния си експлоатационен запас.

По време на разискването беше маркирано, че се водят договаряния с Дойче Бан (DB) за закупуването на към 100 бр. вагони, експлоатирани и поддържани от немските железници до края на 2019 година

По първични калкулации, нужната инвестиция ще бъде по-ниска от тази за реновирането и модернизирането на личните вагони.

Посочено бе и, че се изследва опцията за еврофинансиране при модернизирането на влаковете. Не се изключва и разновидността с наем на локомотиви и мотриси при зародили проблеми в хода на осъществяване на ремонтната стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР