БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и Професионална гимназия по механоелектротехника

...
БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и Професионална гимназия по механоелектротехника
Коментари Харесай

БДЖ и професионална гимназия в Пазарджик договориха откриването на жп паралелка с дуална форма на обучение

„ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД и Професионална гимназия по механоелектротехника в гр. Пазарджик подписаха контракт за разкриване на жп паралелка с дуална форма на образование в образователното заведение. През новата образователна година гимназията ще открие банкет за обучаване по специалността „ Техник по железопътна техника “ със компетентност „ Локомотиви и вагони “. По този метод БДЖ продължава да уголемява съдействието си с професионални гимназии посредством реазилирането на плана за дуално образование „ Заедно напред “.

За записаните в тази паралелка възпитаници ще се реализира придобиването на квалификации за специалности по предпазени специалности, за които има предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда и които са с основно значение за активността на железопътния транспортьор. За в допълнение стимулиране на учениците и за поддържане на интереса им към дуалната форма на образование в областта на железопътния превоз се оферират стипендии за висок триумф и най-малък брой неизвинени отсъствия. Подобен финансов тласък и образованието в дуална форма предпоставя редовно асимилиране на познания и поредност в преодоляването на професионални умения по специалността. Това способства за построяването на трудови привички и ангажираност на учениците още при започване на кариерата им. Освен стипендиантски стратегии, от които възпитаниците ще могат да се възползват, „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД предлага благоприятни условия за преквалификация след дипломирането за други правоспособности и продължаващо образование във висшите учебни заведения.

Професионална гимназия по механоелектротехника в гр. Пазарджик е петата гимназия, която се причислява към плана „ Заедно напред “ и открива жп паралелка с дуална форма на образование. В такива паралелки към този момент се образоват 98 възпитаници, от 10 паралелки в учебни заведения в Мездра, София, Горна Оряховица и Русе. Реализирането на плана „ Заедно напред “ към този момент дава своите резултати, откакто първия випуск от ПГ „ Васил Левски “ в гр. Мездра по специалността „ Електрообзавеждане на железопътна техника ”, специалност „ Електротехник ” са в последната година от своето образование. Професионалната гимназия в гр. Мездра и ПГ по железопътен превоз „ Н. Й. Вапцаров “ в гр. Горна Оряховица стартираха партньорските връзки с БДЖ още при започване на плана и към този момент възпитаниците от общо три паралелки са назначени на трудови контракти в локомотивните депа в Мездра и в Горна Оряховица, което е част от втория стадий на образованието им в дуалната форма на образование. Всяка година приемът в паралелки, които ще се образоват по специалността „ Техник по железопътна техника “ със компетентност „ Локомотиви и вагони “, се трансформира в обичаен за тези две гимназии.

Създаването на бъдещи професионални фрагменти в железопътния превоз е една от предпочитаните задания на БДЖ. Дружеството поддържа професионалното образование и обучение на възпитаници, като по този метод се построява здрава основа за сполучливо развиване на железопътния транспортьор като предстоящ евентуален шеф.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР