Бдителен варненец успя да изпревари телефонни измамници и преди тях

...
Бдителен варненец успя да изпревари телефонни измамници и преди тях
Коментари Харесай

Старица хвърли пари на телефонни измамници, но съсед ги изпревари

Бдителен варненец съумя да изпревари телефонни измамници и преди тях стигна до парите, които стара жена им пуснала през балкона. В найлонова торбичка наивната жертва хвърлила 2000 лв.. Съседът й обаче забелязал какво се случва и съумял да прибере сумата. Той не съумял единствено да види от кой етаж са пуснати парите и по тази причина залепил в блока бележки, че са в него и притежателят им може да си ги потърси.

Случаят е отпреди няколко дни и за него описа шефът на варненската полиция основен комисар Данаил Пашов. Той регистрира спад на телефонните измами, които от началото на година са 95.

Над 30 % е разкриваемостта на закононарушенията в региона за първите пет месеца на 2018 година За този интервал за осъществени две убийства, чиито причинители са арестувани. Регистрираните грабежи са 42, а кражбите - близо 1100 или с към 400 по-малко от 2017 година При тях разкриваемостта е 22 %. Над 100 души са били задържани за владеене на опиати.

За туристическия сезон от София ще бъдат командировани двама служители на реда, които ще наблюдават за джебчийки в градския превоз и комерсиалните центрове. Те ще работят дружно с образуваната преди няколко години група, включваща над 12 чиновници на реда.

От вътрешността на страната ще бъдат командировани 42 „ униформени ”, които ще дават наряди в курортите край Варна. Очакват се и служители на реда от Румъния и Германия. През летния сезон велополицаи още веднъж ще наблюдават за реда на „ Златни пясъци ” и в Морската градина. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР