ББ нанесе огромни щети на нашата политическа система като я

...
ББ нанесе огромни щети на нашата политическа система като я
Коментари Харесай

Проф. Слатински: РР е по-опасен от ББ, унищожава политическата ни система

ББ нанесе големи вреди на нашата политическа система като я корумпира, ориентализира, опростачи я и я окарикатури. Да, вредите от него са тежки, само че той действаше като част от политическата ни система, като неуместен, рисков, само че въпреки всичко систематичен състезател. Така стартира коментара си за връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия специалистът по национална сигурност проф. Николай Слатински.

РР става още по-абсурден и по-опасен от ББ за българската политическа система, тъй като се нарежда като антисистемен, извънсистемен състезател, разрушава я и я унищожава, непрекъснато я взривява и непрестанно я лишава от смисъл.
 
Единствената му основна роля е даването на третия мандат и той ехидно и цинично го обрича на неуспех всякога, когато би трябвало да го връчи. Така РР де факто унищожава парламентарния темперамент на политическата ни система и подкопава по този метод посредством нейните конституционни недостатъци самите й основи.

Само не казвайте, че РР работи по демократични процедури! Даже сбърканата в тази част нефелна наша конституция (аз съм дал своя вот прочее против нейното приемане в подобен й вид) подразбира предоставяне на третия мандат съгласно най-голямата възможност да се сформира държавно управление, а не съзнателно то да не може да бъде формирано.

Затова РР де факто посредством прелом ерозира същността, смисъла и наличието на парламентарната ни народна власт и политическата система на постсоциалистическа България. А това го прави доста по-вреден даже от ББ, въпреки че до неотдавна не можех да си показва, че някой може да бъде по-вреден от ББ!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР