Базовото репродуктивно число днес е 0.81. Няма препълнени болници. Напротив,

...
Базовото репродуктивно число днес е 0.81. Няма препълнени болници. Напротив,
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Омикрон не успя да напълни България с трупове

" Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.81. Няма претъпкани лечебни заведения. Напротив, положението с леглата се усъвършенства и скоро леглата, планувани за Ковид-19 пациенти, може да почнат да понижават. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на " зеления документ ". Смъртността - да се пречупи трендът на повишаване на смъртността през тази седмица. Ето, гледайте, пречупва се ", написа той.

Според проф. Витанов предстоящите резултати са оптималната смъртност дневно през тази вълна да е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната.

Математикът акцентира, че Омикрон не съумя да залее България със инфектирани и да я изпълни с трупове.

" Накрая две карти. Първата за прогнозната 14-дневна заболеваемост. Виждате къде е добре - Кърджали и Благоевград и къде към момента не е добре - най-много Варна и в по-малка степен, в Бургас. Бургас ще се оправи скоро. Варна - не. Защо? Помислете си - какво има във Варна, обвързвано с неспазване на ограничения, което в другите елементи на България го няма. Резултатът е симетричен на ината. Но, даже и по този начин и Варна ще стартира бавно да се оправя ", изясни той.

.
Източник: Фейсбук

" Картата за риска. Гледайте добре къде не е виолетово. Тия области ще са първите, които ще излязат от Етап 2 на новия проект и ще идат на Етап 1. Две от тях към този момент го направиха. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля ", добави проф. Витанов.

.
Източник: Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР