Базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW) анализира

...
Базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW) анализира
Коментари Харесай

ISW: Окупаторите воюват в Сумска област, но това не значи, че готвят нова офанзива

Базираният във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) проучва деликатно фрагменти от борбата край Журавка в Сумска област. В умозаключение анализаторите означават, че още не е ясно дали руснаците се готвят за настъпателна интервенция в региона или позициите им са резултат от стеснен трансграничен рейд, оповестява РБК-Украйна.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 30 юни, демонстрират по какъв начин Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обстрелват лимитирани съветски позиции в къщи и гориста околност северно от село Журавка, ситуирано на по-малко от два километра от границата и на към 35 километра североизточно от град Суми.

" Не е ясно дали съветските сили са открили непрекъснато наличие на тези позиции, евентуално подготвяйки се за по-голяма атака в Сумска област, или тези позиции са резултат от лимитирано трансгранично съветско нахлуване “, се споделя в отчета на анализаторите.

ISW продължава да прави оценка, че всяка съветска атака в Сумска област ще би трябвало да отклони ВСУ от други сериозни зони на фронтовата линия.

На 30 юни и 1 юли съветските войски са траяли настъпателните интервенции на север от Харков в региона на Липци и Глубокое и североизточно от Харков в региона на Волчанск, само че няма доказани промени на фронтовата линия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР