Базираният в Швейцария оператор на ръководения от Русия газопровод Северен

...
Базираният в Швейцария оператор на ръководения от Русия газопровод Северен
Коментари Харесай

Операторът на „Северен поток-1“: При повредения газопровод има кратери по морското дъно

Базираният в Швейцария оператор на ръководения от Русия газопровод " Северен поток-1 " „ Норд Стрийм “ (Nord Stream AG) съобщи, че е приключил първичното събиране на данни на мястото на повредите по газопровода в изключителната икономическа зона на Швеция и е разкрил " техногенни кратери ", заяви Ройтерс.

" Според предварителните резултати на мястото на повредата са открити техногенни кратери на морското дъно с дълбочина от 3 до 5 метра на разстояние към 248 метра един от различен ", се споделя в известието.

„ Северен поток-1 “ и „ Северен поток- 2 “, чиито тръби са положени по дъното на Балтийско море от Русия до Германия, бяха развалени през септември и случаите по газопроводите са илюстрация на по-широкия спор сред Запада и Москва.

Руското министерство на защитата съобщи в събота, че личен състав на английските военноморски сили е взривил тръбите на " Северен поток " - изказване, за което Лондон съобщи, че не е правилно.

Швеция и Дания стигнаха до заключението, че четири приключвания на газ от „ Северен поток “ 1 и 2 са породени от детонации , само че не споделиха кой може да е виновен за това. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг назова вредите акт на бойкот.

" Участъкът от тръбата сред кратерите е опустошен, радиусът на разпространяване на фрагментите от тръбата е най-малко 250 метра. Експертите не престават да проучват данните от изследването ", добави операторът на „ Норд Стрийм “.

На 27 октомври беше обявено, че транспортен съд, плаващ под съветски байрак, нает от консорциума „ Норд Стрийм “, за първи път прави изследвания в региона на приключването на газ в Балтийско море, съобщи Ройтерс.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР