Базираният в Обединеното кралство и България производител и оператор на

...
Базираният в Обединеното кралство и България производител и оператор на
Коментари Харесай

Dronamics ще си партнира с летище София за представянето на първия български безпилотен самолет

Базираният в Обединеното кралство и България производител и оператор на безпилотни самолети Dronamics и SOF Connect, оператор на летище София, оповестиха публично своето партньорство за взаимни начинания на летище София.

Изпълнителният шеф на SOF Connect Хесус Кабайеро и основният действен шеф Хенинг Пфистерер подписаха през днешния ден съглашение със Свилен Рангелов, изпълнителен шеф и съосновател и Константин Рангелов, механически шеф и съосновател на Dronamics, оповестиха от компанията.

Инвеститори в Dronamics са водещи бизнесмени и мениджъри в областта на авиацията, логистиката и технологиите от Съединени американски щати, Европа, Африка и Азия, както и рисковите фондове Founders Factory (Великобритания), Speedinvest (Австрия) и Илевън Кепитъл АД (България). Dronamics е първият и към този момент единствен стратегически сътрудник на IATA за безпилотни летателни апарати в целия свят.

SOF Connect и Dronamics ще си сътрудничат за идното интернационално показване на първия създаден безпилотен аероплан " Black Swan ". " Черният лебед " е кадърен да транспортира 350 кг товар на разстояние до 2500 км на до 80% по-ниска цена спрямо който и да е действителен аероплан, което разрешава доставка в същия ден на огромни дистанции. Основен фокус на услугата са доставки за електронната търговия, фармация и товари изискващи бързи доставки.
 Airbus разгласи тестване на военен безпилотен хеликоптер
Airbus разгласи тестване на военен безпилотен хеликоптер

Предназначен е за френския флот

Споразумението сред оператора на летище София и Dronamics също по този начин планува съдействие при демонстрации на полети, както и проби на логистичната услуга за доставки в рамките дневно от летище София.

" В момента по-голямата част от екипа на Dronamics е основана в България. Нашите световни упоритости са обвързани с развиването на мощно ядро за R&D, основано в София, и това партньорство е чудесна опция за нас ", сподели Свилен Рангелов, изпълнителен шеф на Dronamics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР