Базираният в Лондон хедж фонд CQS е определян като организация

...
Базираният в Лондон хедж фонд CQS е определян като организация
Коментари Харесай

Кой европейски хедж фонд от старата школа започва да използва квантови компютри

Базираният в Лондон хедж фонд CQS е определян като организация от остарялата школа. Решенията в него се взимат въз основа на ежедневни срещи, на които мениджърите разискват концепциите си. Институцията има и " ситуационна зала ", в която се излъчват водещите новинарски малките екрани, съобщи Zero Hedge.

Въпреки това мениджърът от компанията Майкъл Хинце показва, че тя ще навлезе скоростно във века на технологиите. В свое изявление той показва, че CQS ще стартира да употребява квантови компютри - супербърза технология, която към момента е значително в стадий на изследване от колоси като Гугъл и IBM.
 Основателят на най-големия хедж фонд: Светът е полудял от лесните пари и системата е счупена
Основателят на най-големия хедж фонд: Светът е полудял от лесните пари и системата е счупена

Паричната политика е в капан и лихвите не могат да бъдат увеличени поради задлъжнялостта на фирмите, счита Рей Далио

" Опитваме се да стигнем надалеч напред ", споделя Хинце. " Трябва да сте деликатни по отношение на инструментите, които имате, територията, за която се борите, и съперниците, против които се съревновавате. "

Въпреки че хедж фондът ще имплементира високотехнологичните решения, CQS въпреки всичко няма да стартира да се ръководи от логаритми. Вместо това компанията ще стартира да си партнира с един стартъп за създаването на квантов чип, посредством който би трябвало да бъдат усъвършенствани нейното портфолио и тактиките ѝ за хеджиране против рисковете.

Портфолиото на CQS включва активи на стойност 19 милиарда $, което до този миг се ръководи с взимане на решения от анализаторите и мениджъри. Така това е един от най-големите хедж фондове в Европа. Доходността по нейния фонд CQS Directional Opportunities набъбна с 550% от лансирането си през август 2005 година, което е два пъти повече от показателя S&P 500 и към седемкратно по-високо от средностатическия хедж фонд.

На фотографията: Майъкл Хинце (вторият вдясно), Гарик Израелян и Брайън Мей връчват орден " Стивън Хокинг " на Бъз Олдрин
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР