Базираният в Катар ръководител на Хамас Исмаил Ханийе е провел

...
Базираният в Катар ръководител на Хамас Исмаил Ханийе е провел
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас разговаря с турския външен министър

Базираният в Катар началник на Хамас Исмаил Ханийе е провел среща с турския външен министър, разкриха дипломатически източници в неделя. Това е първия формален контакт сред двамата за повече от три месеца.

Външният министър Хакан Фидан се срещна с Ханийе в събота в Турция, споделиха източниците. Източникът сподели, че по време на срещата двете страни са разискали и " увеличение на филантропичната помощ... и решение за две страни за непрекъснат мир ".

Фидан и Хания са имали финален формален контакт по време на телефонен диалог на 16 октомври. Израел се зарече да унищожи Хамас в отговор на офанзивите на ислямистката формация през октомври, които доведоха до гибелта на към 1140 души, най-вече цивилни, съгласно данни на Агенция Франс Прес, основани на публични израелски данни. Безмилостните бомбардировки и наземна атака на Израел са умъртвили минимум 24 927 души в Газа, най-вече дами и деца, съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство.

Израел твърди, че към 132 заложници остават в Газа, от които минимум 27 се счита за убити, съгласно данни на AFP, основани на израелски данни.

Истанбул служи като база за политическите водачи на Хамас преди офанзивите от 7 октомври. Турция изиска от ръководителите на Хамас да изоставен, откакто някои от тях бяха снимани на видео, празнувайки най-смъртоносната офанзива в историята на Израел. Но турският президент Реджеп Ердоган от този момент се трансформира в един от най-острите критици н мюсюлманския свят против мащаба на гибелта и разрушенията в Газа. Ердоган съпостави израелския министър председател Бенямин Нетаняху с Адолф Хитлер и упрекна Съединени американски щати в спонсориране на " геноцида " над палестинците. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР