Базирани в Китай хакери са получили достъп до имейл акаунтите

...
Базирани в Китай хакери са получили достъп до имейл акаунтите
Коментари Харесай

Microsoft: Китай е обвинена в хакване на имейли на правителството на САЩ

Базирани в Китай хакери са получили достъп до имейл сметките на към 25 организации , в това число държавни организации, заяви Microsoft, представена от „ BBC “.

Софтуерният колос не е дал детайлности за това къде са основани държавните организации. Министерството на търговията на Съединени американски щати обаче удостовери пред медията, че Microsoft го е уведомила за офанзивата . Според отчетите министърът на търговията Джина Раймондо е измежду лицата, наранени от пробива. Говорител на Министерството на търговията на Съединени американски щати съобщи пред „ BBC “:

„ Microsoft уведоми Министерството за компрометиране на системата Office 365 на Microsoft и Министерството предприе незабавни дейности, с цел да отговори . “

„ Ние следим нашите системи и ще реагираме неотложно, в случай че бъде открита спомагателна активност “ , прибавиха те.

Американските медии оповестиха, че Държавният департамент също е бил нападнат от хакерите. Държавният департамент не отговори незабавно на искане на „ BBC “ за коментар.

Китайското посолство в Лондон съобщи пред „ Агенция Ройтерс “, че обвиняването е „ дезинформация “ и назова държавното управление на Съединени американски щати „ най-голямата хакерска империя в света и световен кибер апаш .

Microsoft сподели, че основаната в Китай хакерска група – която тя назовава Storm-0558 – е имала достъп до имейл сметки посредством подправяне на цифрови токени за засвидетелствуване, изисквани от системата. Токените нормално се употребяват за инспекция на самоличността на обещано лице. От компанията споделиха:

„ Storm-0558 е ориентиран главно към държавни организации в Западна Европа и се концентрира върху шпионаж, кражба на данни и достъп до идентификационни данни . “

Компанията сподели, че нейните следствия са открили, че нарушаванията са почнали в средата на май и че в този момент „ е смекчила офанзивата и се е свързала с засегнатите клиенти “ .

„ Добавихме обилни автоматизирани откривания за известни знаци за компрометиране, свързани с тази атака… и не открихме доказателства за по-нататъшен достъп “ , се прибавя в него.

През май Microsoft и западните шпионски организации обявиха, че китайски хакери са употребявали прикрит злотворен програмен продукт , с цел да нападат сериозна инфраструктура на американските военни бази в Гуам.

Експерти разясниха, че това е една от най-големите известни акции за кибершпионаж против Съединени американски щати .

Ключов боен пост на Съединени американски щати, пристанищата и военновъздушните бази на Гуам биха били от решаващо значение за всеки западен отговор на спор в Азия.

Пекин назова отчета на Microsoft „ извънредно непрофесионален и „ дезинформаци я “ . Китай рутинно отхвърля присъединяване си в хакерски интервенции, без значение от наличните доказателства или подтекст.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР