Байерн (Мюнхен) излиза срещу Тигрес във финала на Световното клубно

...
Байерн (Мюнхен) излиза срещу Тигрес във финала на Световното клубно
Коментари Харесай

Съставите на Байерн и Тигрес за финала на Световното клубно първенство

Байерн (Мюнхен) излиза против Тигрес във финала на Световното клубно състезание в Доха. Баварците ще се опитат за повторно в историята си да стъпят на международния връх и да се трансфорат в едвам втория тим, който печели шест трофея в границите на една година. Точно това реализира Барселона през 2009 година.

Байерн към този момент направи требъл в Германия, а към тях добави трофея от Шампионската лига и Суперкупата на Европа. На полуфиналите на Световното клубно състезание тимът на Ханзи Флик отстрани египетския Ал Ахли след победа с 2:0.

Тигрес е първият представител на КОНКАКАФ, който стига до финала на Световното клубно състезание. На четвъртиналите мексиканският отбор в профил Улсан Хюндай, а по-късно надделя с 1:0 бразилския Палмейрас.

Байерн е без Томас Мюлер, който даде позитивен тест за ковид часове преди финала. Жером Боатенг пък беше пуснат да се прибере в Германия поради трагичната гибел на някогашната си другарка.

Our Club World Cup XI

Packmas, boys!
— FC Bayern English (@FCBayernEN) В отсъствието на Боатенг като централна двойка бранители ще работят Никлас Зюле и Люка Ернандес. Бенжамен Павар и Алфонсо Дейвис са крайните бранители пред Мануел Нойер, Дейвид Алаба и Йошуа Кимих ще играят в средата на терена, а голмайсторът Роберт Левандовски ще има поддръжката на Льорой Сане, Серж Гнабри и Кингсли Коман.

Световно клубно състезание - край:

БАЙЕРН - ТИГРЕС

БАЙЕРН (4-2-3-1):
Нойер; Павар, Зюле, Л. Ернандес, А. Дейвис; Кимих, Алаба; Сане, Гнабри, Коман; Левандовски
Старши треньор: Х. Флик
ТИГРЕС
Старши тренор: Р. Ферети

СЪДИЯ:
Е. Остоич
СТАДИОН:
" Education City Stadium "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР