Байерн Мюнхен допусна втора поредна издънка след подновяването на Бундеслигата.

...
Байерн Мюнхен допусна втора поредна издънка след подновяването на Бундеслигата.
Коментари Харесай

Байeрн се спаси от загуба срещу Кьолн в 90-ата минута

Байерн Мюнхен позволи втора поредна издънка след подновяването на Бундеслигата. Баварците направиха 1:1 с Кьолн вкъщи, а това се случи единствено четири дни след ремито с Република България Лайпциг (1:1). Хегемонът в немския футбол изигра следващия си слаб мач, като трябваше шедьовър в последната минута да го избавя от проваляне.

Гостите поведоха още в четвъртата минута на срещата. Елис Скири получи от Юлиан Шабо и смълча " Алианц Арена ".

Шампионите имаха потребност от близо четвърт час, с цел да стигнат до състояние пред съперникомвата врата. Серж Гнабри опита шанса си, само че вратарят Марвин Швебе го отхвърли. Интересното е, че Гнабри преследваше 12-ия си гол против Кьолн. На няколко пъти Кьолн поставяше напрегнат защитата на Байерн, която действаше безредно и без нужното успокоение. Преди приключването на половин час игра Скири можеше да удвои, само че Ян Зомер избави новия си тим, блокирайки съперника преди удара му.

Началото на второто полувреме стартира с напън на Байерн и изглеждаше въпрос на време топката де се оплете в мрежата за Швебе, изключително след снаряда на Матайс Де Лихт, избавен от стража. Последваха още две доста рискови акции на домакините, само че шутът на Райън Гравенберх облиза страничната греда, а по-късно Кингсли Коман не съумя да преодолее Зомер.

Десетина минути преди края на постоянното време Коман центрира отдясно и Томас Мюлер засече с глава, само че Швебе избави с една ръка. В 87-ата минута Чупо-Мотинг нацели гредата от дребен ъгъл, само че беше маркирана засада. В 90-ата минута Байерн въпреки всичко изравни. Джошуа Кимих реши да стреля от над 20 метра и кинжалният му изстрел се оплете в горния десен ъгъл - 1:1.

В четвъртата минута на добавеното време Лерой Сане можеше да взриви стадиона и да помогне за цялостния поврат, само че ударът му се оказа неакуратен.

По този метод Байерн позворл на Лайпциг да се приближи единствено на 3 точки от върха. В идващия си мач Байерн ще гостува на Айнтрахт Франкфурт, а Кьолн ще пътува " Фелтинс Арена ", с цел да се изправи против Шалке./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР