Байдън ще бъде „100%“ кандидатът за президент на Демократическата партия, казва ръководителят на кампанията Джули Чавес Родригес

...
Тъй като някои демократи продължават да призовават за първично предизвикателство
Коментари Харесай

Тъй като някои демократи продължават да призовават за първично предизвикателство на Демократическата партия срещу президента Джо Байдън, мениджърът на неговата кампания Джули Чавес Родригес изрази увереност че той ще бъде номинираният за 2024 г.

В интервю в четвъртък висшият представител на Белия дом и политическият кореспондент на CBS News Ед О'Кийф я попита какви са шансовете, които би поставила г-н Байдън да бъде кандидатът на Демократическата партия.

„Бих казала 100%“, отговори тя. „Знаете ли, това, което виждаме, е по-силна и по-обединена Демократическа партия, отколкото знам, че съм виждал през живота си. Знаете, Националният комитет на Демократическата партия никога не е бил по-силен.“

Проучване на CBS News тази седмица показа, че бившият президент Доналд Тръмп има леко предимство пред настоящия президент, като 50% от вероятните гласоподаватели казват, че биха подкрепили Тръмп, а 49% подкрепят Байдън, статистическа равенство.

Чавес Родригес отказа да каже дали кампанията на Байдън вярва, че Тръмп, който е далеч пред всички свои опоненти републиканци, ще бъде опонент на г-н Байдън на общите избори.

„Няма да правим някакви прогнози относно знаете какво, кой ще бъде нашият опонент“, каза Чавес Родригес. „В края на краищата обаче ще гарантираме, че всички разбират, независимо кой е нашият опонент, че идват със същата екстремна програма, която сме виждали отново и отново, независимо дали е от хора като Тръмп или ДеСантис, или който и да е друг."

„Докато републиканците продължават да пилеят ресурси, борейки се помежду си и опитвайки се да „надминат МАГА“ един друг със следващата, както знаете, най-крайна позиция, независимо дали става въпрос за национална забрана на абортите или продължаване на изкупителната жертва на имигрантите, ние ще имаме конкурентно предимство и ще продължим да достигаме до избирателите, за които знаем, че ще ни помогнат да спечелим през ноември“, добави тя.

Чавес Родригес, внучката на шампиона по земеделски труд Сезар Чавес, също каза на О'Кийф, че е "изключително сюрреалистично" да види статуята на дядо си, която седи в Овалния кабинет.

„На моменти имам чувството, че трябва да вляза в Овалния кабинет и някак си да го държа извън погледа си“, каза Чавес Родригес. „За мен е толкова емоционално да го видя, защото за мен това, което символизира, не е само моята лична история, а наистина историята на един народ в тази страна, който е допринесъл толкова много, който буквално е сложил храна на масата ни ."

Чавес Родригес ще се опита да се възползва от личния си опит, за да повиши позицията на президента сред испаноговорящите гласоподаватели, тъй като повече испаноезични избиратели в анкетата на CBS News казаха, че вярват, че Тръмп ще победи г-н Байдън на изборите през 2024 г.

Президентът също отдавна е открит привърженик на профсъюзите и каза миналата седмица, че автомобилните работници в нацията трябва да „получат справедлив дял от ползите, които са помогнали да създадат“, на фона на профсъюза стачка срещу трите големи автомобилни производители в САЩ. Чавес Родригес критикува Тръмп и републиканците за политики, които според нея ще навредят на автомобилните работници.

„Републиканците и хора като Доналд Тръмп, те са били абсолютно ужасни за американските автомобилни работници“, каза Чавес Родригес. „Те изпратиха работни места в чужбина. Увеличиха, знаете ли, намаляването на данъците за богатите. Това не е видът, знаете ли, визия, която помага на американския работник.“

Тръмп, който прескача вторият първичен дебат на Републиканската партия и вместо това планира да се обърне към профсъюзните работници в Детройт по същото време, повтори опасенията на автомобилните работници, че настояването на г-н Байдън за електрически превозни средства ще им навреди. Необходими са по-малко работници за производството на колите, а заводите за батерии се отварят в щати с право на работа, а не в дружелюбни към синдикатите сайтове.

„Автомобилните работници няма да имат никаква работа, когато стигнете до него, защото ако погледнете какво правят с електрическите автомобили, електрическите коли ще се произвеждат в Китай“, каза Тръмп в „Среща с пресата“ на NBC News.

В новата си роля на мениджър на кампанията Чавес Родригес каза, че комуникира редовно с президента и че се е обучила да отговаря на всяко телефонно обаждане , тъй като президентът понякога й се обажда неочаквано.

„Бъдете сигурни, [г-н Байдън] е много ангажиран. И вижте, той знае какъв е залогът и разбира, че, знаете ли, имаме важна история и послание за разказване, но той също знае, че трябва да свършим важна работа като кампания“, каза Чавес Родригес.

Кампанията се засилва, тъй като синът на президента, Хънтър Байдън, ще бъде изправен пред федерални обвинения за притежание на оръжие и вероятно други. Той нямаше активна публична роля по време на кампанията през 2020 г. и Чавес Родригес не каза дали отново ще поддържа нисък профил през 2024 г.

„Ние изграждаме силна сурогатна кампания и операция,“ каза тя, добавяйки по-късно, „Ще имаме страхотен вид сурогатна кохорта“, разположена следващата сряда на мястото на републиканския президентски дебат в Сими Вали, Калифорния. 

Гледайте интервюто на Ед О'Кийф с Байдън ръководител на кампанията Джули Чавес Родригес четвъртък в 17:00 ч. в „Америка решава“ на CBS News.

Кара Корте, Алисън Сандза и Грейс Казариан допринесоха за тази история.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР