Байдън провежда видеоразговор с европейските лидери заради нарастващото напрежение между

...
Байдън провежда видеоразговор с европейските лидери заради нарастващото напрежение между
Коментари Харесай

Байдън разговаря с лидерите от ЕС заради Русия  

Байдън организира видеоразговор с европейските водачи поради възходящото напрежение сред Русия и НАТО, обвързвано с рецесията в Украйна, събощава „ USA Today”.

Срещата би трябвало да е почнала в 22 ч. българско време, като в нея ще се включат ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, президента на Франция Еманюел Макрон, канцлера на Германия Олаф Шолц, министър председателят на Италия Марио Драги, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, президентът на Полша Анджей Дуда и министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън, оповестяват от администрацията на американския президент.

Консултацията ще бъде на закрити порти, без достъп за медиите. Според Белия дом виртуалната среща е част от консултациите и координацията на администрацията с европейските съдружници в отговор на усилването на военните дейности на Русия, оповестява CNN.


Байдън обмисля разполагане на 50 хиляди военни в прилежащи на Русия страни
В понеделник Пентагонът заяви, че слага 8500 военнослужещи в нараснала подготвеност за вероятно разполагане в Източна Европа, защото НАТО се стреми да укрепи източния фронт на алианса в изискванията на рецесия.

На този декор Русия е събрала минимум 100 000 бойци на границата си с Украйна, заплашвайки, че спорът може да се окаже нужен за опазване на националната ѝ сигурност, написа още „ USA Today “.


Кремъл разкритикува напредването на войските на НАТО, като съобщи, че мобилизацията на Запада подклажда „ нервност “.

По-рано в понеделник външните министри на Европейски Съюз заседаваха в Брюксел и обявиха, че възможна съветска инвазия би имала тежки последствия със наказания на висока цена. Европейски Съюз по безапелационен метод удостоверява поддръжката си за самостоятелност и териториална целокупност на Украйна, както и координираните си дейности със Съединени американски щати и НАТО.

bgvoice.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР