Байдън планира да поиска от Конгреса финансиране за разработване на нова ваксина срещу COVID, може да изисква ваксина за всички

...
Президентът Байдън каза в петък, че планира да поиска допълнително
Коментари Харесай

Президентът Байдън каза в петък, че планира да поиска допълнително финансиране от Конгреса за разработването на нова ваксина срещу COVID-19, като добави, че може изискват от всеки да я приеме, независимо дали преди това е получил ваксина или не.

Байдън, който е на почивка в района на езерото Тахо, беше попитан от репортер в петък дали може да каже нещо за нарастването на случаите на COVID и нов вариант.

"Да, мога", каза президентът. „Подписах тази сутрин предложение, което трябва да представим на Конгреса с искане за допълнително финансиране за нова ваксина, която е необходима, която работи.“

Той добави, „ Ориентировъчно се препоръчва, че вероятно ще бъде препоръчано всеки да го получи, независимо дали го е получил преди или не."

Искане за финансиране от 40 милиона долара до Конгреса от Белия дом на 11 август не даде резултат споменават пари за коронавирус, но включват пари за Украйна, федерални фондове на САЩ за бедствия и средства за укрепване на правоприлагането по границата между САЩ и Мексико за забавяне на потока на фентанил в САЩ

През 2022 г. администрацията на Байдън поиска 9,25 милиарда долара за борба с вируса, но законодателите в Конгреса отказаха искането.

Асошиейтед прес каза, че служителите очакват актуализирана ваксина срещу COVID-19, съдържаща версия на щама омикрон, наречена XBB.1.5.

Новата ваксина е промяна от днешните комбинирани ваксини, които смесват оригиналния щам на коронавирус с най-често срещаните миналогодишни варианти на омикрон.

< /p>

Тъй като коронавирусът продължава да мутира, винаги ще има нужда от актуализиране на ваксините.

Следващия месец хората ще започнат да получават годишна есенна ваксина срещу COVID-19, тъй като Pfizer, Moderna и Novavax работи върху дози от актуализацията на XBB.

Все пак Администрацията по храните и лекарствата (FDA) ще трябва да подпише всяка ваксина, а центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ трябва да издадат препоръки за техните употреба.

Новата бустер програма ще дойде почти една година след „приключването“ на пандемията от COVID-19 през септември 2022 г., въпреки че той каза: „Все още работим много по нея.“< /p>

Асошиейтед прес допринесе за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР