Бавното настъпление на руските войски в Източна Украйна, забелязано преди

...
Бавното настъпление на руските войски в Източна Украйна, забелязано преди
Коментари Харесай

В Украйна очакват масирано руско настъпление в края на март

Бавното нахлуване на съветските войски в Източна Украйна, видяно преди няколко седмици от западното разузнаване и класифицирано като допустимо начало на нова съветска атака, има извънредно местен темперамент и е малко евентуално да окаже доста въздействие върху салдото на силите на фронтовата линия , счита ръководителят на Комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната Рада Роман Костенко, представен от Руската работа на Би Би Си.

Според Костенко " основната " атака на руснаците ще бъде доста по-мащабна (дори световна, както той се изразява) и най-вероятно ще стартира в края на март или първата половина на април .

Споровете за евентуалния миг и мащаба на предстоящата съветска атака , както в украинските политически кръгове, по този начин и в интернационалната експертна общественост, не престават от края на предходната година и изключително се ускориха през втората половина на януари, откакто интензивността на боевете в Източна Украйна и мащабът на загубите на съветската войска доста се усили.
 В Бахмут става все по-сложно
В Бахмут става все по-сложно

Зеленски съобщи, че е в непрекъсната връзка с командирите

Някои наблюдаващи, в това число тези в украинското държавно управление, считат, че настъпателните дейности, които съветската войска и наемниците от групировката " Вагнер " организират в този момент в региона на Донбас, са същата " огромна съветска атака " и " надали си коства да се опасяваме от нещо по-мащабно " . Въпреки това, съгласно депутата Костенко, това най-вероятно не е по този начин.

" През пролетта ще забележим по-мащабни офанзиви с повече оръжия и техника. Противникът разчита на пролетната акция, с цел да нахлуе в донецкото и запорожското направление, " споделя Костенко.

" Когато приказваме за края на март и средата на април, това не е тъй като знаем точните дати на настъплението ", прецизира Костенко. " Всеки знае, че през този интервал земята към този момент стартира да изсъхва и може да се усили подвижността на терен ".
 ISW: Русия сменя тактиката, хвърля щурмови отряди в Украйна
ISW: Русия сменя тактиката, хвърля щурмови отряди в Украйна

Путин продължава с осведомителната кампания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР