Бавно ставане от леглото сутрин, движение, разходки, спорт и умерена

...
Бавно ставане от леглото сутрин, движение, разходки, спорт и умерена
Коментари Харесай

Как да се справим с магнитните бури?

Бавно ставане от леглото заран, придвижване, разходки, спорт и умерена физическа интензивност, съчетана с по-лека храна. Това е рецептата за превъзмогване на последствията от магнитните стихии, които връхлетяха Земята през миналата седмица. 

Според проучванията на няколко академии всеки втори човек усеща отрицателните последствия на слънчевите изригвания.

Бурите въздействат на електрическите импулси, които имат основна роля за сигналите в мозъка. Освен смяна в кръвното налягане, магнитни стихии могат да покачат новото на адреналина и да доведат до нарушавания на кръвотока. Възможни са и прояви на световъртеж, главоболие и мигрена с възприятие на напън в главата.

Различни проучвания, измежду които и на учени от Кеймбридж, демонстрират, че магнитните стихии могат да причинят и меланхолия, бодърствуване и други здравословни проблеми.

Те въздействат на мозъка, като предизвикват нараснала тревога, утежняват доста качеството на съня, както и апетита и концентрацията. При хора с разнообразни хронични болести предизвикват болки в стомаха, гадене, повръщане, пресъхване на устата, потене и настинка, се показва в публикация, оповестена в списание Journal of Affective Disorders, представена от БТВ. 

Научните проучвания демонстрират и че магнитните стихии могат да повлияят и на температурата на тялото, храносмилането, хормоналния баланс и други.

При хора с висок риск за кардиоваскуларни болести магнитните стихии могат да са катализатор за инфаркти и инсулти.

Учените поучават, когато има магнитни стихии, да обръщаме повече внимание на приема на храна и течности - да се храним здравословно и да заобикаляме кофеина и алкохола, да увеличим количеството вода. Също по този начин препоръките са да се отдаваме на нежни извършения, медитация, дихателни извършения и да се доближим до природата.

Магнитните стихии имат огромно влияние и върху технологиите, причинявайки разстройства в телекомуникационните системи по целия свят.

Те са събитие, което се появява, когато на Земята доближават високоенергийни частици от слънчевия вятър. Тези частици взаимодействат с магнитното поле на Земята и предизвикват промени в магнитното поле на планетата. НАСА ги разказва като " гърмеж на сила ".

Магнитни стихии от порядъка на тези, които се следят в последните години – с показател 5 и 6, не могат да въздействат на технологиите.

Силно събитие, което да засегне спътници, се е случило през 2003 година Тогава в най-малко 7 спътника са следени съществени проблеми, свързани с контрола на техния полет.

Най-силната магнитна стихия, блъснала Земята на 11-ти май тази година, е с показател над 9, което е доста висока стойност.

Според метеоролозите до края на месец май не се чакат мощни магнитни бури
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР