Баутиста Агут оцеля и срещу Милман в МелбърнРоберто Баутиста Агут

...
Баутиста Агут оцеля и срещу Милман в МелбърнРоберто Баутиста Агут
Коментари Харесай

Баутиста Агут оцеля и срещу Милман в Мелбърн

Баутиста Агут оцеля и против Милман в Мелбърн
Роберто Баутиста Агут се класира за трети кръг на Откритото състезание на Австралия след нова петсетова борба на кортовете в Мелбърн. След като надигра в първи кръг трикратния първенец на шампионатите от Големия шлем Анди Мъри в един от евентуално последните мачове на британеца в кариерата, в този момент той се оправи със съпротивата на представителя на домакините Джон Милман в пет сета – 6-3, 6-1, 3-6, 6-7 (8), 6-4.

Подобно на мача с Мъри, испанецът стартира по превъзходен метод дуела, повеждайки за негативно време с два сета. Австралиецът обаче сподели непримирия си дух, извел го до впечатляваща победа предходната година над Роджър Федерер на Ю Ес Оупън, и понижи изоставането си на 2-1 сета след 6-3 в третата част. Двамата продължиха борбата между тях в четвъртия сет, като той бе решен след тайбрек.

Шампионът от Доха поведе с 6-1 точки в него и към този момент се виждаше в третия кръг, когато Милман направи удивително завръщане в дългия гейм и завоюва седем поредни точки, с цел да вкара мача в пети сет след близо час и 20 минути игра. В него Баутиста Агут въпреки всичко откри сили и натисна австралиеца, като направи съдбоносен пробив началото на решителния сет, с цел да се класира за идващия кръг. Там негов противник е руснакът Карен Хачанов, който победи по-рано в три сета японеца Йошихито Нишиока. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР