Баскетболният гранд Левски Лукойл стартира ударно новия сезон, Момчетата на

...
Баскетболният гранд Левски Лукойл стартира ударно новия сезон, Момчетата на
Коментари Харесай

Левски Лукойл победи Рилски спортист в Самоков

Баскетболният гранд Левски Лукойл започва стремително новия сезон, Момчетата на Константин Папазов завоюваха гостуването си на Рилски състезател със 75:64. Срещата от първия кръг на новия шампионат се игра в " Арена Самоков ".

Домакините започнаха по-добре мача, позволиха поврат, само че поведоха с 15:10 в края на първата четвърт. Те продължиха с превъзходството си и след хубави стрелби на Карамфилов, Иванов и Симеонов направиха разликата двуцифрена - 32:22.
 Снимка 500295
Източник:

Тогава на напред във времето излезе Костов с пет следващи точки за столичните баскетболисти. С кошове на Райт и Карвачо " сините " съумяха да изравнят в края на първото полувреме за 38:38.

След огромната отмора " левскарите " стабилизираха играта си още повече. В третата четвърт частичният резултат беше 21:8 в тяхна изгода. Така преди последните 10 минути Левски Лукойл водеше с 59:46.

Добри изяви на Тасич и Захариев усилиха задатъка на " сините " на 18 точки при 46:64. Това към този момент предопредели крайния победител, макар че момчетата на Людмил Хаджисотиров се подвигнаха на заключителен взлом и понижиха на 62:71 две минути преди края.

Героят за столичани в днешната среща Данило Тасич завърши интригата в дуела в идващото нахлуване след сполучлива пукотевица плюс осъществен углавен удар за 62:74.
 Снимка 500294
Източник:

Стартови сформира:

Рилски състезател: Брандън Браун, Павлин Иванов, Златин Георгиев, Алекс Симеонов, Николас Карвачо.

Левски Лукойл: Тайрон Бразелтън, Чавдар Костов, Христо Захариев, Райън Райт, Данило Тасич.

Левски към момента е без Асен Великов, като капитанът на отбора е с контузия в коляното. Столичани са и без чист център след решението да не се картотекира Ди Анджело Райли. Така те играха главно със 7 баскетболисти в Самоков.
 Снимка 500293
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР