Баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън стана четвъртият

...
Баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън стана четвъртият
Коментари Харесай

Четвърти спортист с богатство от над 1 милиард долара

Баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън стана четвъртият състезател в света, чието положение надвишава 1 милиард $, заяви списание " Форбс ". 

Състоянието на 64-годишния Джонсън, който беше и част от Дрийм отбора на Съединени американски щати на Олимпийските игри в Барселона през 1992 година, се прави оценка на 1,2 милиарда $. Интересно е, че Меджик Джонсън е построил богаството си отвън баскетболните терени, защото от 1979 до 1991 и с едно малко завръщане през 1996 той е натрупал единствено 40 милиона $, като за съпоставяне ЛеБрон Джеймс е спечелил повече от 500 милиона $ за двете си десетилетия в НБА. 

Бившият баскетболист е вложител и е построил огромна медийна империя.

Основната част от положението му идва от акциите му в застрахователната компания EquiTrust от Айова, като той държи 60% от собствеността й. Джонсън закупи неотдавна миноритарен пакет акции и от клуба от НФЛ Вашингтон Командърс.

Останалите трима спортисти със положение от над милиард $ са различен някогашен баскетболист Майкъл Джордан, ЛеБрон Джеймс, който към момента играе в Лос Анджелис Лейкърс, както и голфърът Тайгър Уудс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР