Баскетболистките на украинския Прометей бяха настанени тази нощ в Младежкия

...
Баскетболистките на украинския Прометей бяха настанени тази нощ в Младежкия
Коментари Харесай

Настаниха украинския баскетболен клуб Прометей в Младежкия център, очакват се още украинци

Баскетболистките на украинския Прометей бяха настанени тази нощ в Младежкия център, откакто дойдоха от Турция. Украинките гостуваха на турския Мерсин в сряда в среща от втория по мощ европейски клубен шампионат. След две загуби те отпаднаха от конкуренцията, а първата намира се игра в Пловдив поради обстановката в Украйна. Общо 15 индивида, от които 12 девойки от баскетболния тим и трима треньори са настанени в центъра. Някои от състезателките са си намерили тимове в Турция, където ще доиграят сезона и ще заминат за южната ни съседка скоро.

По-рано баскетболният отбор беше признат и в Община Пловдив от кмета Здравко Димитров.

„ Младежкият център е като 3-звезден хотел. Има 17 стаи със независима баня и тоалетна, общо взето изискванията са доста положителни. Всичко е обезпечено.Настаняваме ги към сегашния миг гратис и целият месец март ще е така”, сподели пред TrafficNews зам. кмета на спорта Георги Титюков.

„ Настанените от баскетболния клуб Приметей са общо 15 индивида 3-ма мъже и 12 дами. Някои от тях са си намерили тимове в Турция, мисля, че общо трима и ще си тръгнат скоро. Днес през целия ден настаняваме хора от Украйна, в това число има такива, които чакаме на следващия ден сутринта да дойдат един мъж, 6 дами, 3 деца, като една жена в напреднала бременност. Опитваме се да помогнем на всички има специфичен телефон 080011232. На него може да се обаждат хора които желаят да предложат помощ или такива, които търсят”, добави Титюков.

Момичетата се свързват с околните си по един път или два пъти дневно, само че за тях е доста тежко и тъжно.

„ Дано по-скоро завърши всичко. Ние имаме център за обществена рехабилитация и интеграция, споделили сме им, че могат да получат поддръжка и от психолог в случай че се нуждаят. Другата седмица с отдел обучение ще мислим за настаняване на деца в детски градини и училища”, сподели още заместник-кмета по спорта и обществените действия.

Спортният шеф на Прометей изрече своите благодарности за помощта и показа,че им е обезпечено всичко, от което имат потребност. Според неговите думи обстановката в Украйна не е добре и всички са доста изплашени.

„ Има непрекъснати сирени и обстрели.Стреля се по мирни поданици и положението е доста обезпокоително. На една от състезателките детето и е в Украйна. Те са разграничени и на нея и е доста тежко.Не знам какво ще стане, само че се надяваме в най-скоро време да настъпи мир.”, показа още той.

Сестрата на Екатерина, една от състезателките на тима се е намирала 7 дни под обстрелите. Сега е отпътувала за Лвов. Тя споделя, че се тормози за нея, само че сега пътуването е рисково.

„ Много, доста благодаря за помощта. Условията са положителни, даже можем и да упражняваме. Благодаря и на нашата войска и хората, които се бият за родината ни”, сподели Екатерина.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР