Баскетболистката на Монтана 2003 Янина Тодорова беше избрана за MVP

...
Баскетболистката на Монтана 2003 Янина Тодорова беше избрана за MVP
Коментари Харесай

Янина Тодорова заслужи наградата за MVP на последния кръг в Адриатическата лига по баскетбол за жени

Баскетболистката на Монтана 2003 Янина Тодорова беше определена за MVP на петия кръг във втория стадий на Адриатическата лига за дами, откакто оказа помощ на родния отбор да завоюва дуела си против Партизан Белград с 85:74.

Гардът на Монтана 2003 означи 29 точки и добави 6 битки, 7 асистенции и 4 откраднати топки за 38 минути в игра при триумфа против сръбкините. При стрелбата си тя бе 2/7 от междинна отдалеченост, 6/10 зад арката и 7/9 от линията за осъществяване на наказателни удари, с цел да приключи Тодорова коефициент на потребно деяние от 31.

По този метод българката раздели наградата за MVP на кръга с Леа Бартелеме от Цинкарна Целе, а в това време Янина попадна и в Идеалната петица.

Място там откри и още една състезателка на Монтана 2003 - Тери Батъл. Американката се отличи с " дабъл-дабъл " при успеха над Партизан - 19 точки и 13 битки. В допълнение при стрелбата си центърът беше 9/10 отблизо разстояние, 0/1 оттатък дъгата и 1/2 от наказателната линия и по този начин Батъл завърши с коефициент на потребно деяние от 27.

В допълнение към американката, Янина Тодорова и Леа Бартелеме място в Идеалната петица на кръга заслужиха още Одри МакКелхейни от състава на Дуга и Марина Марчетич от тима на Слога Пожега.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР