Баскетболистите от националния отбор на Франция са изключително разочаровани, след

...
Баскетболистите от националния отбор на Франция са изключително разочаровани, след
Коментари Харесай

Никола Батум след провала на Франция на световното по баскетбол: Това е голям удар, срамувам се

Баскетболистите от националния тим на Франция са извънредно разочаровани, откакто отпаднаха от борбата за медалите на международното състезание в Япония, Индонезия и Филипините. Франция, който е бронзов медалист от шампионата през 2019 година и сребърен от Евробаскет 2022, записа две провали в първите си два мача от груповата фаза.



" Отиваме си у дома. Много е мъчно, доста. Не мислехме, че ще напуснем шампионата по този начин ", съобщи Еван Фурние, който бе най-резултатен за " петлите " в мача против латвийците с 27 точки.



Друга от звездите на френския състав Никола Батум дефинира случилото се като най-голямото отчаяние в кариерата му с националния тим.

" Това е голямо отчаяние. Никога не съм се срамувал, носейки този екип, само че в този момент за първи път се срамя. Страх ме е да се прибера у дома, тъй като ние разочаровахме всички и преди всичко себе си. Много хора имаха вяра в нас да реализираме нещо особено. Не го направихме. Имал съм тежки загуби, само че по-напред в шампионата. Когато загубиш на четвъртфинали или полуфинали, най-малко можеш да кажеш, че си се състезавал, а в този момент даже не прескочихме първия кръг ", сподели Батум.

" Те играха с огромно сърце. Поздравления. Направиха сполучливи офанзиви, когато ние не се справихме. Заслужиха успеха. Ние явно не играхме както бихме желали, а в края не успяхме просто да приключим мача с победа. Трябва да си вземем поучения от обстановката, нямаме какво друго да създадем ", продължи от своя страна Фурние.



Никола Батум въпреки всичко изрази оптимизъм, че тимът на Франция ще се завърне мощен за Олимпийските игри.

" Трябва ни същинска отдаденост от всеки един. Дойдохме тук с огромни упования, а след 12 месеца ни чака нещо извънредно огромно ", добави 34-годишният Батум, визирайки Париж 2024.

Той уточни себе си, 36-годишния Нандо дьо Коло, 31-годишния Руди Гобер и 30-годишния Еван Фурние, като играчите, които би трябвало да дават образец на всички останали в състава.

" Ние сме един от топ 3 тимовете в предпазен проект на всеки шампионат, а Латвия означи повече от 23 точки в три четвърти. Това просто не бяхме ние. Аз трябваше да съм един от състезателите, които да покажат водачество. Не го направих и поемам отговорността. Трябва да се върнем дружно като тим, тъй като това е огромен удар ", приключи Никола Батум.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР