Баскетболистите на Шумен поднесоха изненада на старта на 6-ия кръг

...
Баскетболистите на Шумен поднесоха изненада на старта на 6-ия кръг
Коментари Харесай

Шумен срази Левски като гост в октриващия двубой от 6-ия кръг в НБЛ

Баскетболистите на Шумен сервираха изненада на старта на 6-ия кръг в Националната баскетболна лига (НБЛ), побеждавайки с 85:67 като посетител в зала " Триадица " състава на Левски.

Срещата стартира положително за домакините, които в началните минути бяха по-добрият тим на паркета, като най-голямата им преднина в хода на първата част доближи 8 точки при 15:7, а в последна сметка откриващите 10 минути приключиха при резултат 23:17 в интерес на момчетата на Димитър Ангелов.

Още до почивката обаче гостите от Шумен обърнаха развоя на срещата в своя изгода и след безапелационното 30:14 в хода на втората четвърт те завършиха първото полувреме с задатък от 47:37.

След подновяването на играта баскетболистите на Левски съумяха да стопят пасива си на единствено два пункта при 60:62, а на старта на заключителните 10 минути " сините " даже поведоха един пункт при 63:62.

В оставащото време до края обаче домакините осъществиха едвам 4 пункта против цели 23 за шуменци, с цел да бъде закрепено и крайното 85:67 в интерес на гостите.

За спечелилите над всички беше Брайън Камерън с 24 точки, 8 битки и 6 асистенции, до момента в който за Левски Алън Арнет завърши със 17 пункта, 5 битки и 4 асистенции. "

В класирането Шумен заема 6-ото място в подреждането с баланс 3-3, до момента в който Левски, който довечера не можеше да разчита на контузения Лъчезар Димитров, е на 2-ата позиция с актив от 4 победи и 2 загуби.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР