Баскетболистът на Академик Пловдив Йере Вучица и Симеон Илиев от

...
Баскетболистът на Академик Пловдив Йере Вучица и Симеон Илиев от
Коментари Харесай

Вучица в Идеалната петица за сезона в Балканската лига

Баскетболистът на Академик Пловдив Йере Вучица и Симеон Илиев от Берое бяха определени в Идеалната петица на тазгадишната Балканска лига. В Топ 5 са още Тайрън Харис (ТФТ), който е избран и за MVP на сезона, Отис Ливингстън (Куманово 2009) и Джихайв Флойд (Галил Гилбоа).

Прочетете разбора, изработен на уеб страницата на Балканска лига на представянето на Йере Вучица:

„ През целия сезон Академик беше един от най-постоянните сформира и впечатли с положителната си отборна игра. Ето за какво е мъчно да се отличи единствено един състезател, само че в случай че това би трябвало да се направи, сигурно това е Йере Вучица. Хърватинът бързо се трансформира в един от най-важните състезатели в ротацията и беше ключът за триумфа на тима.

Академик завоюва групата си в първия стадий и с помощта на положителните мачове във втория, се класира за Финалната четворка. Вучица способства с 12.5 точки и 6.2 битки в 13 мача за коефициент 15.5. Най-доброто му показване беше при започване на сезона, когато приключи с 23 точки и 9 битки при успеха против Ибър в Рожае.

Хърватинът обаче имаше най-запомнящия се миг в последния мач от първата фаза, когато вкара в последната секунда, с цел да даде на Академик успеха над Берое. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР