BASF подписа споразумение за придобиването на значителен дял от бизнеса

...
BASF подписа споразумение за придобиването на значителен дял от бизнеса
Коментари Харесай

BASF купува съществен дял от бизнеса на Байер със семена и хербицид

BASF подписа съглашение за придобиването на забележителен дял от бизнеса на " Байер " (Bayer) със семена и неселективен хербицид, оповестиха от компанията в понеделник.

Сделката с активи е част от плануваното придобиване на " Монсанто " (Monsanto). Нейната цена е 5.9 милиарда евро, само че тя предстои на избрани промени при завършване на договорката.

Активите, които би трябвало да бъдат добити, включват международния бизнес на " Байер " с неселективен хербицид глюфозинат-амониум, който се търгува под марките Liberty®, Basta® и Finale®, както и бизнеса със семена за основни окопни култури на определени пазари: хибридна рапица в Северна Америка под марката InVigor®, употребявайки технологията LibertyLink®, маслодайна рапица основно на европейския пазар, памук в Северна и Южна Америка и Европа, както и соя в Северна и Южна Америка.

Прехвърлянето включва и проучвателната активност на " Байер " за продуктивните белези и опциите за развъждане на тези култури, както и технологията и комерсиалната марка LibertyLink®.

За цялата 2016 година продажбите на купувания бизнес са близо 1.3 милиарда евро, а оперативната облага – близо 385 млн. евро. Сделката предстои на утвърждение от съответните органи и се чака да завърши през първото тримесечие на 2018 година

" Това ще бъде стратегическо допълнение към добре одобрения и сполучлив бизнес на BASF за растителна отбрана, както и към нашите лични действия в региона на биотехнологиите ", съобщи Курт Бок, ръководител на Съвета на изпълнителните шефове на BASF SE.

Придобиването в допълнение ще разшири предлаганите от компанията решения за селското стопанство. Фермерите ще получат по-голям избор от решения, които да отговорят на техните потребности за висококачествени семена, химическа и биологична растителна отбрана, добави Саори Дюборг, член на Съвета на изпълнителните шефове на BASF SE и отговаряща за сегмента " Решения за селското стопанство.

Над 1800 чиновници от отделите за търговия, проучвания и развиване, развъждане и произвеждане на семена ще се трансферират от " Байер " в BASF. Те са основно ситуирани в Съединени американски щати, Германия, Бразилия, Канада и Белгия. Освен това BASF ще придобие площадки за произвеждане на глюфозинат-амониум в Германия, Съединени американски щати и Канада, уреди за развъждане на семена в Северна и Южна Америка и Европа, както и уреди за проучване на продуктивните белези в Съединени американски щати и Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР