Бързото нарастване на използването на електрически превозни средства по света

...
Бързото нарастване на използването на електрически превозни средства по света
Коментари Харесай

До 2035 г. станциите за зареждане на електромобили ще се нуждаят от повече енергия от един малък град

Бързото повишаване на потреблението на електрически транспортни средства по света ще изисква осъвременени електрически мрежи, които да се оправят с търсене. До 2035 година една станция за зареждане може да се нуждае от толкоз сила, колкото голям стадион или дребен град. Това се открива в нов отчет от електрическата и газова компания National Grid. която обслужва елементи от Ню Йорк и Масачузетс.

До 2035 година National Grid чака огромните станции за зареждане, обслужващи електрически автомобили, в това число пикапи, микробуси да се нуждаят от 19 MW мощ - това е почти потребностите на един дребен град. През 2045 година тези огромни зарядни станции биха могли да се нуждаят от 30 MW потенциал.

Според компанията National Grid актуалните станции за зареждане не могат да обслужват търсенето на електрически автомобили в бъдеще, което демонстрира, че ще са нужни обилни усъвършенствания на електропреносната мрежа. Докладът разяснява, че разширението на инфраструктурата за зареждане ще отнеме време:

" Изграждането на тези връзки и надстройки може да отнеме години, заради което е значимо да се подхващат дейности в този момент ".

" С все по-широко публикуваното нахлуване на електрически автомобили, търсенето на електричество ще нараства и производството на нуклеарна сила ще бъде най-хубавата опция за чиста сила ", се споделя още в отчета.

Слънчевите и вятърните източници няма да бъдат задоволителни, с цел да зареждат амбициозния проект на Съединени американски щати да вземем за пример, за това половината от всички нови транспортни средства, продадени през 2030 година, да бъдат електрически. Междувременно Калифорния си сложи за цел до 2035 година последователно да спре продажбата на нови лекотоварни транспортни средства с бензинов мотор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР