Бързо търговско споразумение между Великобритания и САЩ след Брекзит е

...
Бързо търговско споразумение между Великобритания и САЩ след Брекзит е
Коментари Харесай

САЩ и Британия сключват сделка за търговия след Брекзит

Бързо комерсиално съглашение сред Англия и Съединени американски щати след Брекзит е главен приоритет за президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи посланикът на Съединени американски щати във Англия Уди Джонсън, представен от Ройтерс. Тръмп ще посети Лондон през идната седмица.
Той би се радвал да подписа двустранно комерсиално съглашение и в действителност е подготвен да форсира процеса. Президентът Тръмп ще работи бързо, тъй като знам, че това е главен приоритет за него, съобщи Джонсън в конферентна връзка.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предлага нулеви мита за Англия след Брекзит поради специфичните връзки сред двете страни, написа английският закостенял всекидневник Daily Express.
Предложението, което би могло да понижи цените на американския импорт за английските консуматори и да усили основаването на работни места от двете страни на Атлантическия океан, бе приветствано като голям избор на доверие в бъдещето на Обединеното кралство отвън европейския блок, оповестява Фокус. Изявлението на Тръмп пристигна, когато министър-председателят Тереза Мей се приближи до съглашение за разлъка с Европейския съюз, като завоюва поддръжката на кабинета за проектите си за Брекзит.
Робърт Джонсън сподели ентусиазма на Белия дом за ускорение на договарянията по двустранните търговски връзки в извънредно изявление с Daily Express, преди дълго чаканото първо пътешестване във Англия от страна на Доналд Тръмп, откогато стана президент. Говорейки в новия комплекс на посолството на Съединени американски щати в южен Лондон, Джонсън удостовери, че " нулевите цени " за цялата търговия сред Англия и Съединени американски щати, биха могли да бъдат отправната точка за договаряния за подписване на договорка след Брекзит сред двете съюзнически страни. " Мисля, че ще бъде самоуверено и за какво не стартираме с тази настройка ", сподели той и акцентира, че " Президентът Тръмп ще употребява цялостната си сила за бърза договорка. "
За сигурността на Тръмп във Англия ще бъдат мобилизирани близо 10 000 полицейски чиновници, осведомиха английските медии. За 13 юли е планувана проява под мотото " Спрете Тръмп ". Участието си в нея в интернет са декларирали над 50 000 души.
Британският министър председател Тереза Мей разгласи нощес, че държавното управление е постигнало обща позиция за основаване на зона за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз след Брекзита. " Кабинетът контракти общата ни позиция за бъдещето на договарянията ни с Европейски Съюз. Предложението ни е за основаване на зона за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз с набор от общи правила за промишлените артикули и селскостопанската продукция ", се споделя в изказване на Мей след съвещание на кабинета в Чекърс, извънградската резиденция на английските министър председатели на 70 км северозападно от Лондон.
" Договорихме се и за нов митнически модел, който ни дава свободата да сключваме нови търговски съглашения със страни от целия свят ", съобщи Мей. Според в. " Таймс ", който не цитира източници, Мей е дала обещание на съдружниците си в кабинета, че ще уволни външния министър Борис Джонсън, в случай че той се опита да подкопае преговорната позиция на държавното управление с Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс. Някои английски вестници писаха, че Джонсън, който бе измежду водачите на лагера за овакантяване на Европейски Съюз на референдума за Брекзита от 2016 година, през вчерашния ден преди съвещанието на кабинета се е срещнал с минимум петима други министри, с които е разискал по какъв начин да реагират на проекта на Мей, отбелязва ДПА
В изказването на държавното управление се показва, че Англия ще продължи и подготовката за сюжет за Брекзит без реализирано съглашение с Европейски Съюз за бъдещо съдействие. Тереза Мей съобщи също, че идната седмица английското държавно управление ще разгласява Бяла книга, в която ще бъде в детайли разказано по какъв начин Лондон има намерение " да си върне контрола над своите пари, своите закони и своите граници ", отбелязва Българска телеграфна агенция. Преговарящият на Европейски Съюз за Брекзита Мишел Барние написа в Туитър, че с неспокойствие чака публикуването на Бялата книга и че ще направи оценка на предложенията на английското държавно управление, с цел да реши дали те са осъществими и реалистични.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР