Бързо, пускай телевизора, Рома вкара трети гол. Навярно този призив

...
Бързо, пускай телевизора, Рома вкара трети гол. Навярно този призив
Коментари Харесай

Лудата вечер, от която европейският футбол и феновете му имаха нужда

Бързо, пускай тв приемника, " Рома " вкара трети гол ". Навярно този апел е бил изречен хиляди от фенове на европейския футбол във вторник вечер.

Тогава се получи нещо ненадейно, шокиращо, само че и ободряващо (освен в случай че не сте обожател на " Барселона " ). В Рим " вълците " сътвориха един от най-големите и невероятни обрати в историята на евротурнирите.

Мач, който вървеше с клиширания етикет " протоколен ", върна чувството, че играта е жива. Мнозина непредубедени фенове евентуално даже не са мислели да гледат мача (а вероятно не са го и гледали) поради чувството, че неспокойствие в дуела на " Олимпико " няма да има.

Нагласите бяха, че в случай че някъде има конспирация, тя ще е на " Етихад " в британския двубой сред " Манчестър сити " и " Ливърпул ".

Но чудото се случи. Преди първия мач крайната победа на " Рома " изглеждаше доста малко евентуална, а след него към този момент като че ли беше немислима.

Фотогалерия: Футболната полуда на "Олимпико " >

Футболистите на италианския тим демонстрираха най-хубавото от футбола - пристрастеността, непримиримостта и желанието за победа . Във време, в което дребна група от непрекъснато забогатяващи клубове стават все по-могъщи и авторитетни както на терена, по този начин и отвън него, " Рома " върна вярата за непредвиден сюжет.

В последните сезони Шампионската лига от ден на ден заприличваше на шампионат за малко на брой определени. Особено след четвъртфиналите многообразие отсъстваше. Дори за тимове от висок сан като " Рома " влизането измежду четирите най-хубави беше задача невъзможна.

" Вълците " донесоха вдъхновение в личния си сезон, само че въодушевиха също Шампионската лига и феновете, надяващи се да гледат нещо друго. Евентуална среща сред " Барселона " и " Реал " в полуфиналите би била зрелищна, само че шампионатът на огромните имаше потребност от сходно възкръсване .

Защото през годините зрелищни обрати е имало, само че те постоянно са били в интерес на някой от могъщите - " Барселона ", " Реал ", " Байерн ", " Челси "... За първи път от епичния мач на " Депортиво " против " Милан " (4:0) функциите се размениха и това е добра вест за футбола и феновете. С вярата, че до идващия сходен героизъм няма да мине десетилетие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР