Бързо, качествено и изгодно е пазаруването в Lidl според данните

...
Бързо, качествено и изгодно е пазаруването в Lidl според данните
Коментари Харесай

Да напазаруваш за 19 минути всичко необходимо на едно място

Бързо, качествено и преференциално е извършването на покупки в Lidl съгласно данните на организация Pragmatica измежду клиентите на Lidl, имащо за цел да направи действителна оценка на времето за извършване на покупки и на потребителско преживяване в магазините на веригата. Какъв е ключът към сходни резултати и за какво противоположната връзка с клиентите е основна за триумфа на една компания, споделя Драгомир Илиев, шеф " Стоково доставяне и маркетинг " в " Лидл България ".

Данните демонстрират, че междинното време за извършване на покупки в Lidl e 19 минути. Какво прави извършването на покупки във веригата толкоз бързо?

За нас бе значимо да проучим освен какъв брой е междинното време за извършване на покупки в Lidl, само че и на какво се дължи тази дълготрайност. Резултатите демонстрират, че съгласно 55% от участващите в изследването предварителната и прецизна селекция на продуктите ги улеснява в избора. Всъщност зад тази предварителна селекция стоят дългогодишният опит и експертиза на нашите търговци. Те сортират продуктите във всяка категория по метод, който да отговори на упованията и потребностите на клиентите. Тъкмо в този баланс, който улеснява избора, е ключът към тази специфичност на нашия бизнес модел. Да, предлагаме многообразие на преференциални цени, а клиентът усеща, че е разкрил обичаните си артикули, без да губи ненужно време. Заедно с това да не забравяме и обстоятелството, че при нас потребителите могат да открият всичко належащо и за семейството – от принадлежности за ремонт до облекла за цялото семейство.

И връщайки се към проучването, прави усещане, че 57% от интервюираните считат, че пестят време с помощта на разумната класификация в магазините ни, а 58% показват като фактор способеното и проведено обслужване на касите. Всъщност комфортното и улеснено извършване на покупки е в основата на тези приблизително 19 минути за извършване на покупки. А имам вяра, че изключително поради усложнената епидемиологична обстановка, това има огромно значение. Всеки от нас си дава сметка, че сходно улеснение пести освен време в магазина, само че и в циркулиране на няколко места, с цел да си набавим нужното.

Освен междинното време за извършване на покупки, изследването мери и оценката на потребителско прекарване. Какъв знак слагат клиентите пред тези 19 минути?

Данните несъмнено демонстрират, че оценката на клиентите е позитивна. 61% от тях дефинират потребителското си преживяване в Lidl като безупречно, 73% са изцяло задоволени, 78% го свързват с триумф, а 80% с позитивни страсти. Интересно е, когато страстите се мерят в проценти, само че по-важното – потвърждават, че отговаряме на потребностите на нашите клиенти. Точно това е и в основата на построяването на доверие и преданост, за която целият екип на " Лидл България " работи към този момент повече от 10 години.

Какви са резултатите във връзка с потребителските упования към цената и качеството във веригата?

Данните удостоверяват присъщото за Lidl преимущество – високо качество на оптимална цена. 75% от интервюираните свързват продуктите във веригата с високо качество, а 70% смятат, че пестят, до момента в който пазарят във веригата. Да не забравяме и че доскоро повече от година стартирахме приложението Lidl Plus, представящо още спомагателни преимущества на клиентите, надграждащи останалите обичайни за веригата промоции и отстъпки. Стартирайки като инструмент за по-лесно, бързо и комфортно извършване на покупки, през днешния ден приложението предлага и отстъпки отвън веригата, с помощта на партньорската си стратегия.

Какво действително значат за вас тези резултати, какво потвърждават те?

Определено приказваме за новаторски бизнес модел, ползващ се с доверието на клиентите към този момент 11 години и поръчител за високо качество на преференциални цени във към този момент 109 магазина в цялата страна. Фокусирани сме във значимото - да предлагаме точно селекциониран първокласен подбор с ясно ценово преимущество. Постоянната противоположна връзка, която държим с потребителите, ни оказва помощ навреме да реагираме на изменящите се условия и да отговаряме на техните упования. И тъкмо високите резултати за потребителската задоволеност ни демонстрират, че нашата формула работи. А тя е по-малко стрес, минути и средства за извършване на покупки, повече време, пари и наслаждение за значимите неща в живота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР