Бързият напредък на Китай във военно отношение все повече заплашва

...
Бързият напредък на Китай във военно отношение все повече заплашва
Коментари Харесай

Шефката на щаба на US космическите войски: Китай е все по-голяма заплаха за доминацията ни в Космоса

Бързият прогрес на Китай във военно отношение от ден на ден заплашва превъзходството на Съединени американски щати в Космоса, сподели през днешния ден ген. Нина Армано, която е началник-щаб на галактическото поделение на американската войска, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Генерал-лейтенант Армано съобщи, че Китай е постигнал забележителен прогрес в галактическите технологии, в това число в сфери като сателитните връзки и галактическите кораби за многократна приложимост, което разрешава на страните бързо да покачват равнището на галактическите си стратегии.

" Мисля, че е изцяло допустимо те да ни настигнат и задминат, несъмнено ", сподели тя на събитие в Сидни, ръководено от Австралийския институт за стратегическа политика, частично финансиран от държавните управления на Съединени американски щати и Австралия. Според нея " постигнатият от тях прогрес е удивителен, удивително бърз ".

В исторически проект Китай изостава в галактическата конкуренция, в която водеща роля имат Съединени американски щати и Русия. През последните години обаче Пекин реализира забележителен прогрес, който тревожи Вашингтон и други западни държавни управления.

Ръководителят на китайската стратегия за проучване на Луната Е Пейцзян съпостави Луната и Марс с оспорваните острови в Южнокитайско море, към които Пекин има искания. Китай също по този начин създава пробни технологии, ориентирани към изследване на метеорити и дребни планети, богати на естествени запаси.

" Китай е единствената страна, която има намерение да промени интернационалния ред и в същото време във все по-голяма степен разполага с икономическата, дипломатическата, военната и софтуерната мощ за постигането на тази цел ", съобщи Армано.

По думите ѝ Китай, наред с Русия, прави " безразсъдни " ракетни опити, създаващи рисково количество галактически парчета през последните години.

" Тези пространства с парчета заплашиха всичките ни системи в космоса, а тези системи са жизненоважни за сигурността, икономическите и научните ползи на всички страни ", сподели тя.

Космическото поделение на американската войска беше основано през 2019 година, частично като опит за противопоставяне на възходящите благоприятни условия на Китай. Утре се планува галактическите сили на Съединени американски щати да изпратят трима астронавти в своя нова галактическа станция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР