Бърз и вкусен веган тарт с ягоди - режете и

...
Бърз и вкусен веган тарт с ягоди - режете и
Коментари Харесай

Бърз и вкусен веган тарт с ягоди

Бърз и апетитен веган тарт с ягоди - режете и сервирайте самоуверено

Необходими Продукти

Тесто


● брашно - 250 г бяло пшенично пресято
● бяло вино - 75 мл изсъхнало
● зехтин - 75 мл
● ванилов дестилат - 1/2 ч.л. или 1 п ванилин

Пълнеж


● ягоди - 500 г /може и шепа боровинки/
● захар - 150 г
● ванилова захар - 1 пакетче
● нишесте - 3 с.л.

Начин на подготвяне

За да приготвите тарта с ягоди, първо би трябвало да приготвите тестото, което ще се съхранява в хладилника. Тестото е без захар, само че който обича сладко, може да постави 50 г пудра захар.

Докато тестото се охлажда, пригответе ягодите. Измийте ги, в случай че са пресни, и ги нарежете на три или четири късчета всяка. След това ги разбъркайте в захарта и нишестето и оставете да пуснат малко сок.

Ако са замразени, по по същия метод ги оставете на плота, да се размразят малко, само че не изцяло, за към 30 минути, като още веднъж го разбъркате с нишестето и захарта.

За основата в огромна купа смесете брашното и пудрата захар с огромна щипка морска сол. Направете кладенче и прибавете виното, зехтина и ваниловия дестилат.

Разбъркайте благодарение на вилица, като последователно прибавяте брашното, до момента в който се образува топка тесто. Тестото прехвърлете върху леко набрашнена повърхнина и го омесете за няколко минути. Приберете тестото за към 30 минути в хладилника.

След като охладите тестото, го разточете върху добре набрашнена повърхнина с дебелина 4 мм, увийте леко към точилката и го развийте върху 25 см форма за тарт с падащо дъно, разпределете тестото добре, като притискате деликатно. Надупчете основата с вилица.

Напълнете блата с ягодите и сложете в загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за тъкмо 40 минути бързия и апетитен веган тарт с ягоди.

Нашият апетитен ягодов сладкиш е подготвен оставяме да се охлади и след това го разрязваме.

Насладете се на тази веган версия на плодов тарт.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР