Барселона загря по най-добрия начин за първото издание на Класико

...
Барселона загря по най-добрия начин за първото издание на Класико
Коментари Харесай

"Барселона" спечели последния си мач в Ла Лига преди "класико"

Барселона " загря по най-хубавия метод за първото издание на " Класико " в Ла Лига след триумф с 4:0 над " Депортиво " (Ла Коруня). Каталунците не срещнаха проблем против един от най-удобните си противници в исторически проект, като с изключение на четирите гола, удариха и четири греди.

По-малко от седмица преди конфликта с " Реал " (Мадрид), Ернесто Валверде остави Серхио Бускетс на пейката, тъй като отбранителният халф висеше с четири жълти картона.

Каталунците откриха в 29-ата минута след тъкмо осъществяване на Луис Суарес. За уругваеца остана най-лесното, откакто попадението му беше направено от Иниеста и Меси. Испанският халф откри Меси в наказателното поле, а аржентинецът единствено подаде на Суаресна два метра от голлинията.

Отново Меси беше в основата и на втория гол, който падна в 41-ата минута. Аржентинецът си отвори пространство за изтрел, само че ударът му срещна левия дирек на вратата, защитавана от Рубен. След рикошета кълбото се върна при Паулиньо и бразилецът означи на празна врата.

Най-спорната обстановка беше в 45-ата минута, когато удар на Суарес мина зад голлинията, само че попадението на уругвайския нападател не беше засечено. Това е трети мач в границите на месец, в който " Барселона " стана потвърпевш от сходна обстановка.

След почивката " Барселона " бързо усили задатъка си на три гола, а прецизен още веднъж беше Луис Суарес. Той засече доста хубаво центриране на Сержи Роберто от десния фланг, измъквайки се от линията на засадата.

Трите гола не понижиха натиска на " Барселона ", като футболистите на Ернесто Валверде продължиха да бъдат по-напористи. В 70-ата минута Суарес завоюва дузпа, която обаче не беше вкарана от Меси. Аржентинецът заложи на силата и стреля полувисоко в левия ъгъл на Рубен, само че вратарят на " Депортиво " избави.

1º Barcelona - 42 ptos.
4º Real Madrid - 31 ptos.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР