Барселона възнамерява да си върне голямата звезда Лионел Меси от

...
Барселона възнамерява да си върне голямата звезда Лионел Меси от
Коментари Харесай

Барселона има план за връщането на Меси още през януари

Барселона има намерение да си върне огромната звезда Лионел Меси от Пари Сен Жермен през януарски трансферен прозорец, гръмна тази заран локалното издание „ Sport “. На този стадий не е загадка, че „ Блаугранас “ има предпочитание да върне Меси в клуба, откакто бяха принудени да го пуснат предходната година поради тежката си финансова обстановка.

Тъй като договорът на аржентинският капитан на „ Парк де Пренс “ изтича през идващото лято, Барса към този момент възнамерява по какъв начин го притегли назад в края на сезона. Въпреки това, изданието оповестява, че Барселона в този момент обмисля ускорение на тези проекти и може да се хвърли за него още през януари.

Това е по този начин, тъй като каталунците ще работят по правилото 1:1 по време на зимния пазар, при което могат да реинвестират всяка стотинка, която завоюват, в привличането на нови играчи. За идващия летен трансферен прозорец клубът евентуално ще се върне към правилото 1:4, което би затруднило завръщането на Меси.

Следователно президентът Жоан Лапорта съществено обмисля вероятността да направи опит да върне седемкратния притежател на „ Златната топка “ още през януари. В Барселона обаче са наясно, че сходен трансфер ще бъде извънредно труден за реализиране заради три аргументи.

Първо, Меси към момента има контракт с ПСЖ и Барса ще би трябвало да договаря с парижани, с цел да го притегли, като шамипоните нямат желание да оставят суперзвездата си да напусне по средата на акцията.

Второ, на „ Парк де Пренс “ не са в положителни връзки с Барселона и няма да вършат никакви услуги на клуба. И най-после, самият Меси е концентриран само върху Световното състезание и акцията с ПСЖ, което значи, че трансфер през зимата е малко евентуално да се реализира.

Към момента не е имало директен контакт сред Барселона и Меси за сходна интервенция, а опитите за контакт посредством медиатори не са дали резултат.

Лапорта възнамеряваше да се срещне с Меси, когато пътуваше до Париж за церемония вечерта на „ Златната топка “ по-рано този месец, само че и тогава не се състоя среща, като сред двамата даже не се организира разговор след напускането на аржентинеца предходната година. Освен това ПСЖ към този момент работи по удължаването на контракта на някогашния капитан на Барса.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР