Барселона се наложи с категоричното 6:1 в домакинството си на

...
Барселона се наложи с категоричното 6:1 в домакинството си на
Коментари Харесай

ШАМПИОНИ! Барселона с блестяща победа, Меси чукна нов рекорд

Барселона се наложи с безапелационното 6:1 в семейството си на Жирона в мач от 25-ия кръг на Примера дивисион. Двубоят ще се запомни с следващия връх, който Лионел Меси записа. Звездата на международния футбол към този момент е футболистът с най-вече асистенции в историята на испанския хайлайф. Меси, който вкара два от головете за успеха довечера, подаде на Луис Суарес в петата минута, който изравни резултата - 1:1. За Лео това е 148-ата асистенция, с което той изпревари легендата на Реал (Мадрид) Мичел, като оглави еднолично и тази ранглиста.

Меси игра на висота против Жирона, откакто в навечерието на мача научи неприятната вест за кончината на дядо му. След първия гол аржентинецът подвигна ръце и погледна към небето, явно посвещавайки попадението на един от най-близките си хора.

Жирона изненадващо поведе на "Камп Ноу " още в третата минута. Порту бе прецизен, след което обаче каталунците се разгневиха и головете във вратата на гостуващия тим започнаха да валят един след различен. Още до почивката Барселона водеше с 4:1. По две попадения вкараха Меси и Луис Суарес, а през втората част Филипе Коутиньо направи 5:1 в 66-ата минута. В 76-ата пък Луис Суарес оформи хеттрика си, разписвайки се за крайното 6:1 след асистенция на Усман Дембеле.

След този мач каталунците усъвършенстваха клубното си достижение за най-дълга поредност без проваляне в испанското състезание. Барса към този момент в 32 поредния дуела в Примера дивисион не познава усета на провалянето. До този миг върхът на тима беше от сезон 2010/11, когато под управлението на Хосеп Гуардиола каталунците не позволяват загуба в 31 поредни мача в шампионата.

След гръмката победа на Жирона Барселона продължава да води безапелационно в Примера дивисион. Меси и компания събраха 65 точки, до момента в който Жирона е девети с 34. Вторият Атлетико (Мадрид) има 55 и мач по-малко от каталунците. Реал (Мадрид) е трети с 51 точки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР