Барселона победи с 4:0 Валядолид при домакинството си от 3-ия

...
Барселона победи с 4:0 Валядолид при домакинството си от 3-ия
Коментари Харесай

Шоу на Левандовски при 4:0 над Валядолид

Барселона победи с 4:0 Валядолид при семейството си от 3-ия кръг на Ла Лига. Роберт Левандовски сподели, че се намира в отлична форма и вкара две от попаденията довечера.Барселона започва с масиран напън и още в шестата минута Усман Дембеле комбинира с Рафиня, само че ударът на бразилеца бе блокиран.

В 13-ата минута „ каталунците “ можеха да открият резултата, когато Роберт Левандовски засече центриране от крилото, само че топката се отби от гредата. Впоследствие топката още веднъж стигна до поляка, който шутира, само че около далечната греда в навън.

Домакините удариха греда за повторно в 22-ата минута, когато Дембеле стреля мощно отляво в наказателното поле, само че кълбото се отби от напречния дирек.

Все отново голът стана факт в 24-ата минута. Рафиня получи на десния фланг и насочи феноменално центриране с левия крайник, което разсече защитата на Валядолид и топката попадна в зоната сред вратаря и бранителите, а на далечната греда Левандовски засече във вратата – 1:0. Това бе и първи гол за поляка на " Камп Ноу " с екипа на Барса.

В 37-ата минута вратаря на гостите Жорди Масип се оказа последна бариера след рисков удар на Дембеле.

Доминацията на Барселона продължи и две минути преди края на първата част резултатът беше подсилен. Дембеле задържа добре отдясно, влезе в наказателното поле, изчака задоволително да подаде към точката за дузпа, където връхлитащия Педри, който с образцов удар с десния крайник прати кълбото във вратата на Масип за повторно – 2:0. Важна роля при попадението имаше и Левандовски, който съумя да привлече със себе си двама бранители на Валядолид и по този начин отвори коридора за подаването към Педри.

В началото на второто полувреме „ каталунците “ продължиха да държат повече топката и не оставяха съвсем никакви благоприятни условия за офанзиви на Валядолид.

Рафиня, Левандовски и Гави пробваха да застрашат още веднъж вратата на Масип, само че опитите им бяха блокирани в минутите до приключването на час игра. Точно тогава на терена се появиха Сержи Роберто, Ансу Фати и Френки де Йонг, които смениха Роналд Араухо, Рафиня и Гави. 

В 65-ата минута Барселона стигна до трето попадение, което беше извънредно красиво. Дембеле проби отдясно и даде отличен пас за Левандовски в наказателното поле, а полякът пое топката и с неповторимо триково отиграване с пета с десния крайник я прати сред краката на Хоакин Фернандес и тя попадна в долния десен ъгъл на вратата на Масип – 3:0.

Четири минути след попадението Валядолид сътвори първата си действителна голова офанзива. Ануар стреля рисково, само че Марк-Андре тер Стеген избави, последва добавка на Плано, само че Жул Кунде изчити пред голлинията. Накрая Ануар насочи още един удар, който обаче мина доста малсо над напречната греда.

В 74-ата минута Дембеле влезе отдясно в наказателното поле и стреля, само че от външната страна на мрежата. В самия завършек на мача и Ансу Фати се подреди измежду голмайсторите, с цел да оформи крайното 4:0.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР