Барселона остава домакин на Световния мобилен конгрес до 2030 година

...
Коментари Харесай

Мобилният конгрес остава в Барселона до 2030 г.


Барселона остава хазаин на Световния мобилен конгрес до 2030 година (снимка: MWC)

Барселона остава дом на Световния мобилен конгрес – най-голямото годишно събитие за мобилни технологии на планетата – най-малко до 2030 година Асоциацията на мобилната промишленост GSMA, която е уредник на събитието, съобщи, че договорката е контрактувана на съвещанието на борда в Куала Лумпур на 27 юни.

Ежегодното февруарско шоу се организира в Барселона от 2006 година и новината отбелязва последното съглашение сред GSMA и това, което тя назовава своите „ сътрудници от града хазаин “ – общинския съвет на Барселона, Generalitat de Catalunya, Министерството на стопанската система и цифровата промяна, панаирното градче Fira de Barcelona и сътрудникът Tourism de Barcelona.

Възходът на MWC в Барселона

Още през 2011 година Барселона завоюва първо си удължение на контракта (до 2018 г.) за домакинство на форума на мобилната промишленост. Градът бе почетен с купата „ Световна столица на мобилните устройства “, побеждавайки конкуренцията от 30 града, в това число Милано, Мюнхен и Париж. Това партньорство по-късно беше възобновено до 2023 година, като към съглашението беше добавена още една година (2024), откакто изданието на MWC за 2020 година беше анулирано заради световната пандемия.

След смяната на местоположението от Кан в Барселона преди шестнадесет години GSMA разпростра MWC до равнището на мега-изложение, на което идват над 100 хиляди гости: броят им доближи 109 000 през 2019 година

Нещо повече от град-домакин

В изказване основният изпълнителен шеф на GSMA Джон Хофман уточни ролята на Барселона като освен това от град-домакин на MWC. „ Ние не просто развихме събитието след преместването ни в Барселона, ние го превърнахме в цяла екосистема “, означи той.

GSMA съобщи, че повече детайлности за новото партньорство ще бъдат оповестени на конференция в Барселона на 20 юли.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР