Барселона. БСП събира леви лидери в България през май следващата

...
Барселона. БСП събира леви лидери в България през май следващата
Коментари Харесай

БСП събира леви лидери в България през май следващата година

Барселона. Българска социалистическа партия събира леви водачи в България през май идната година. Това разгласи в Барселона водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. На форума ще бъдат дискутирани визията на европейската левица за бъдещето на Европа и Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на партията . В рамките на съвещанието на Съвета на Социалистическия интернационал ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова организира двустранни срещи с Георгиос Папандреу, президент на Социалистическия интернационал, Педро Санчес,лидер на Испанската социалистическа работническа партия и Александър Андрия Пейович, министър на Европейските въпроси и основен договарящ за присъединението на Черна гора към Европейски Съюз.
Корнелия Нинова и Педро Санчес разискаха положението на Европейския съюз, като и двамата подчертаха нуждата от въвеждане на мощен европейски дирек на обществените права, повече обществена Европа в полза на хората. Корнелия Нинова предложения Педро Санчес на среща на водачите на социалистическите и социалдемократическите партии в Европа през май 2018 година, където ще бъдат дискутирани визията на европейската левица за бъдещето на Европа и Европейски Съюз. Двамата водачи разискаха и двустранните връзки сред Българска социалистическа партия и ИСРП и поеха ангажимент за задълбочаване и насърчаване на междупартийните връзки.
По време на срещата с Александър Пейович, водачът на Българска социалистическа партия показа визията на Българска социалистическа партия за бъдещето на Европа и Председателството на Съвета на Европейския съюз. В рамките на диалога двамата разискаха ситуацията на Балканите и подчертаха, че Европейски Съюз може да завоюва от приобщаването на Западните Балкани. Изтъкната бе и нуждата от провеждането на начинания, ориентирани към присъединение на страните от този район.
С президента на СИ Папандреу ръководителят на Българска социалистическа партия разиска бъдещето на Интернационала и целите на Българска социалистическа партия в интернационален проект.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР