Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам

...
Бъркаме с голямата лъжица в Instagram, за да извадим оттам
Коментари Харесай

Двама млади в гората - колко по-вкусна може да е храната под открито небе

Бъркаме с огромната лъжица в Instagram, с цел да извадим оттова хората, които вършат обществената мрежа по-вкусна. e поредност за всички, които освен готвят, само че и снимат храната по-красив и апетитен метод.

На всекиго се е случвало от време на време да желае просто да грабне палатката, да възпламени колата и да отиде на някое красиво място, с цел да се откъсне от всекидневието. Лошото е, че все нещо изниква и много постоянно човек се отхвърля.

Нищо обаче не може да спре Рая Радичкова и Александър Недялков, когато са решили, че ще зарежат всичко и ще се заровят надълбоко в природата. Именно те стоят зад Bivouac - профил в Instagram, посредством който демонстрират освен какъв брой красива е природата, само че и че няма нищо ужасно в готвенето навън.

Рая и Александър са двойка както в персоналния живот, по този начин и в работата. Занимават се с телевизия и основават рекламно и писмено наличие.

Но пристрастеността към пътуването и къмпингуването и Рая, и Александър си я имат още преди любовта да пламне посред им. Разбира се, по време на пандемията тя се ускорява. " Това беше единственият метод да пътуваме свободно ", спомнят си.

Тогава виждат, че всички строги ограничения са предиздвикали от ден на ден хора да излизат от домовете си, с цел да търсят разтуха и отдих измежду природата. " Имаше хора, които не са ходили на планина, само че го направиха за първи път... Хора, които в никакъв случай не са ходили на къмпинг, а прекараха по месец на палатка ", споделят двамата.

И тъкмо около пандемията и тяхното бивакуване на Рая и Александър им хрумва концепцията за Bivouac.

" Повече от 10 години работим в телевизионни формати и поради работата ни в MasterChef и други кулинарни планове се вдъхновихме да създадем наше пространство, обвързвано с храна. "
 #FoodGram – Гери Баева от MasterChef ни води оттатък рамките на вкусното
Отвъд рамките на вкусното – невероятният свят на Гери Баева от MasterChef

Гери споделя за провокациите да поддържаш кулинарен профил в Instagram, за вкусните десерти и триковете в кухнята

Повечето свободно време, което им се е отворило, са прекарали измежду природата и са решили да стартират да снимат и готвят.

" Това наличие откри място в профила ни в Instagram, а неотдавна и в книга за готвене навън. "

Чрез Bivouac двамата желаят да извърнат внимание на относително нова кулинарна тематика, каквато е готвенето навън. А и за тях е наслаждение да приспособяват типичен предписания към полевите условия, които са надалеч по-предизвикателни от тези в една добре оборудвана кухня.

В момента всяка рецепта, която Рая и Александър подготвят, им се получава, само че първоначално е имало и несполучливи опити. Причината, или по-точно пречките, е най-много в спецификата на готвенето на огън, които е трябвало да усвоят.

Двамата подготвят доста и разнообразни неща за ядене, когато бивакуват, по тази причина и не могат да се сетят кое ядене най-често участва в менюто им. Но пък са сигурни какво биха приготвили, в случай че им отидем на посетители, с цел да ни впечатлят - печени банани с шоколад и горски плодове, запечено сирене с прошуто, шишчета със скариди и чоризо, бургери, сандвичи, приготвени на чугунения им тост, или печена царевица с билково масло.

Преглъщаме и самоуверено започваме да ги разпитваме за кулинарната книга " Бивак ", която издават независимо.

Всъщност концепцията се е родила непринудено предходната година, когато са решили, че към този момент имат задоволителен ресурс от изпитани предписания за готвене навън за шерване. А в книгата, с изключение на 60-те предписания, има и точните координати на обичаните им места за бивакуване.
 #FoodGram: Станка Стоянова и дефиницията ѝ за здравословно хранене
Здраве от градината – за какво сезонното хранене е най-хубавото за нас

Станка Стоянова за здравословното хранене, за диагнозата Хашимото и за развъждането на зеленчуци на село

Основният принцип за асортимент, който следват, е рецептите да бъдат оптимално лесни за подготвяне - с малко техники, само че в това време да разнообразят нормалните кюфтета и пържоли на скара.

" Храната е семпла и бърза за подготвяне ", споделят Рая и Александър. " Не целим да учим хората, а да ги вдъхновим - както да се осмелят да готвят на открито, по този начин и да подготвят някоя от концепциите вкъщи. "

Кой е най-ценният урок, на който бивакуването ви научи?

Не знаем дали са тъкмо уроци, само че несъмнено бивакуването ни научи да се изключваме, да се любуваме на природата, да я пазим или по-скоро да не ѝ пречим. Научи ни да излизаме от зоната на комфорт, където в действителност е най-удобно и най-вкусно.

Кой е най-любимият и кой най-лошият ви спомен от бивакуване?

За благополучие нямаме неприятни мемоари, единствено няколко по-студени вечери. Спомняме си една нощ към язовир " Пчелина " през месец юни, когато през нощта температурите паднаха до 0 градуса. Иначе най-хубавите ни мемоари са от сутрините в региона на Широка поляна, където мъглите на изгрев са магия.

Без какво в багажника в никакъв случай не тръгвате за следващото пътешестване?

Без дребен газов котлон и без сета ни за кафе. Без кафе не можем да се насладим и на най-красивия изгрев. Също по този начин постоянно носим дребни и огромни термоси с вода, базисни артикули в хладилната чанта, барбекю (нашето е бездимно огнище, което служи и за стопляне), маса, столове и спални чували. Палатката е на покрива на колата.

Разкажете ни малко повече за идното ви пътешестване до Свалбард?

Пътуването ни до Свалбард е взаимно с Panic Frame. От няколко години те провеждат различни завършения до много забавни дестинации. Свалбард е едно от тях. Ние, като фенове на студа и леда, на драго сърце ще заведем група от яки хора до най-северното обитаемо място в света, където белите мечки са повече от хората. Тръгваме с топли облекла и любознание, може да се върнем някой ден и да бивакуваме и там.

Бихте ли ни препоръчали няколко профила, които основават наличие за бивакуване или къмпингуване, които си коства да следваме?

Скандинавците, японците и корейците са доста мощни. Любимите ни профили са:  (страхотна снимка и скандинавска естетика),  и  (съдържание от Япония, където бивакуването е на друго ниво) и  (двойка от Шотландия, които пътуват с палатка на колата и две кучета).
 #FoodGram: Елица Сърбева от CakeAndPancake - софтуерният инженер, който ще ни накара да си оближем пръстите
Как един софтуерен инженер ще ни накара да си оближем пръстите

Елица Сърбева за вдъхновението, за предизвикването да готви вкусно и красиво и за удовлетворението от готвенето

Също бихме добавили и  (готвене на огън) и  (фотографка от Швеция, която ни демонстрира целогодишния живот на едни от най-северните обитаеми места).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР