Бариатричната хирургия, наричана още операция за намаляване на теглото, води

...
Бариатричната хирургия, наричана още операция за намаляване на теглото, води
Коментари Харесай

Операцията за намаляване на теглото има дългосрочни ползи за хората с диабет: Проучване

Бариатричната хирургия, наричана още интервенция за понижаване на тежестта, води до по-добър надзор на кръвната захар и до по-малка приложимост на медикаменти в дълготраен проект при хора с диабет вид 2, в сравнение с нехирургичното лекуване с медикаменти като инсулин и метформин.  

В изследването, оповестено в списание JAMA, са съпоставени равнищата на кръвната захар и лекарствените режими на 262 души, които са били разпределени на инцидентен принцип да се подложат на интервенция за намаляване или на нехирургично лекуване на диабет вид 2 след седем до 12 години, като да вземем за пример банкет на медикаменти и смяна в метода на живот.

Участниците, които са били подложени на интервенция за намаляване, са имали доста по-ниски равнища на кръвната захар и са приемали по-малко медикаменти за диабет, в сравнение с тези, които не са били подложени на интервенция, пишат откривателите от Университета в Питсбърг и други институции. При тях също по този начин е по-вероятно да се реализира ремисия на диабета, която се дефинира като недиабетни равнища на кръвната захар в продължение на най-малко три месеца без банкет на медикаменти.

Това проучване " дава най-солидните досега доказателства за дълготрайната резултатност на бариатричната хирургия за възстановяване на контрола на диабет вид 2 ", написа доктор Томас А. Уодън, професор по логика на психиката и някогашен шеф на Центъра за проучване на тежестта и питателните разстройства в Медицинското учебно заведение " Перелман " към Университета на Пенсилвания, в публицистична публикация, оповестена дружно с проучването.

Според Националния институт по диабет и храносмилателни и бъбречни болести интервенцията за намаляване е процедура, при която се трансформира храносмилателният тракт - нормално се понижава размерът на стомаха - с цел да се помогне на индивида да отслабне.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР