Барак Обама е на посещение в ГерманияГерманският канцлер Ангела Меркел

...
Барак Обама е на посещение в ГерманияГерманският канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Меркел се срещна с Обама в Берлин

Барак Обама е на посещаване в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел посрещна някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама в кабинета си в Берлин при второто му посещаване в Германия откогато не е държавен глава, оповестяват ДПА и Българска телеграфна агенция.

Срещата на околните съдружници беше закрита за публицистите, само че евентуално измежду главните обсъждани тематики са били трансатлантическите връзки, които са напрегнат откогато президентът Доналд Тръмп встъпи в служба преди повече от две години.

Като канцлер Меркел е работила с трима американски президенти и се е радвала на изключително топли връзки с Обама. Двамата работиха в тясно съдействие по въпроси като търговията, спора в Украйна и дейностите против измененията в климата.

Последното пътешестване на Обама като президент зад граница беше през ноември 2016 година в Германия. През 2017 година той още веднъж беше във Федерална Република Германия и приказва пред голямо голям брой в Берлин. Тогава Обама сподели, че Меркел е свършила " изключителна работа освен в Германия, само че и по целия свят ".

Обама дойде през вчерашния ден в Германия и приказва пред 14 000 души в Кьолн. Той изрази " убеденост и внимателен оптимизъм ", че скоро Съединени американски щати още веднъж ще бъдат международен водач в борбата с климатичните промени.

Обама изрази незадоволеност от сегашната американска политика в тази сфера, само че уточни, че щатът Калифорния да вземем за пример, ползва всички цели на Парижкото съглашение за климата.

В събота Обама ще участва на демонстрация с 300 младежи от цяла Европа в кметството в Берлин. Неговата фондация изиска въпросите на участниците, които работят в браншове като гражданско общество, интеграция и сигурност на храните, да бъдат изпратени авансово.

 

Нова тв

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР