Банско. В Банско официално бе открит зимният сезон. На церемонията

...
Банско. В Банско официално бе открит зимният сезон. На церемонията
Коментари Харесай

Откриха официално зимния сезон в Банско

Банско. В Банско публично бе открит зимният сезон. На церемонията по откриването на сезона участваха министърът на туризма Николина Ангелкова и спортният министър Красен Кралев. Кметът на Община Банско Георги Икономов приветства и формалните посетители на събитието – Марк Жирардели, австрийски скиор, петкратен притежател на международната купа и Кристиян Гедина, именит италиански скиор, постигнал 13 победи за Световната купа и качил се на 33 подиума.
Гостите на града се любуваха на изпълнен с страсти ден, който стартира с играта „ Ловци на съкровища ”, в която един късметлия откри злато в лифта. Празникът продължи със звезден урок, извършен от Марк Жирардели и Кристиян Гедина. В следобедните часове Ути Бъчваров направи невиждано кулинарно шоу на централния градски площад. Гостите в курорта бяха почерпени със 100 метра бански суджук, гигантско барбекю и три прасенца.
По време на формалното разкриване на сезона кметът на Банско Георги Икономов съобщи, че курортът продължава да се развива, а хотелите не престават да печелят награди. Икономов добави, че е желал на днешния ден да заяви новината, че решението за създаване на втора кабинка е реалност. „ За страдание към момента не е - близо сме само че към момента не е. Въпреки всичко Банско продължава да се развива и още веднъж сме определяни за едни от най-хубавите “, добави той. По думите му Банско става все по-желана туристическа дестинация. „ Това се случва единствено поради вас - туристическия отрасъл и напъните, които поставя концесионерът. Пожелавам ви една доста сполучлива зима и доста усмихнати посетители на града ни, както и сезонът да приключи без произшествия ”, сподели още Георги Икономов.
От своя страна министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че се чака растеж сред 5 и 10% на туристите в страната. Тя посочи, че статистиките сочат, че за интервала на най-активните месеци декември 2016 година – февруари 2017 година в община Банско са пренощували общо над 116 хиляди туристи. „ Реализираните нощувки надвишават 376 хиляди, а приходите от тях са близо 20,6 млн. лева Банско би трябвало да продължи да се развива. Ще работим за по-лесното създаване на ски писти и уреди в сходство с българските и европейските закони “, сподели още министърът на туризма.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР