Банкси потвърждава собственото си име в забравено интервю, съобщи Би

...
Банкси потвърждава собственото си име в забравено интервю, съобщи Би
Коментари Харесай

Банкси разкрива собственото си име в забравено интервю

Банкси удостоверява личното си име в забравено изявление, заяви Би Би Си. В запис от 2003 година репортерът Найджъл Ренч пита художника дали се споделя Робърт Банкс, а той дава отговор: " Роби ".

Отдавна има догатки за името на създателя - Робин, Робърт, Роби.

В изявлението Банкси съпоставя метода си към изкуството - доста бързо изобразяване на графити анонимно, със стоплянето на храна в микровълнова фурна. " Бързо е ", споделя художникът от Бристол. " Искам да приключа бързо ".

Това е едно от най-ранните известни изявленията с Банкси, именуван постоянно от пресата " мистериозен " и " загадъчен ". Тогава той е в 20-те си години. Интервюиран е от Ренч през лятото на 2003 година поради откриването на неговата галерия Turf War в Източен Лондон.

Самоличността на Банкси по този начин и остава незнайна, само че изявлението дава опция на феновете му, измежду които са и доста звезди, да чуят гласа му.

Пълното изявление може да бъде чуто в BBC Sounds като The Banksy Story. Записан е и бонусен епизод в подкаста след неговото разкриване.

Първоначално е излъчена редактирана версия. Години по-късно, откакто слуша подкаста The Banksy Story, Ренч намира цялостното изявление на минидиск в дома си. В неизлъчената част Банкси пази вандализма като изкуство.

" Не съм тук да се оправдавам за това ", споделя Банкси. " Това е по-бърз метод да изразиш мнението си, нали? По същия метод майка ми споделяше за неделното печено всякога: Готви се часове, а се изяжда за минути ".

" Сега тя яде затоплена храна в микровълновата фурна и наподобява доста по-щастлива. Аз схващам този метод към изкуството. Искам да приключа и да не помни ".

Запитан дали графитите са вандализъм или противозаконни, Банкси споделя: " Излезте! Чупете! Забавлявайте се! ", като прибавя, че и другите могат от своя страна да драскат върху нечия работа. " Други хора могат да го трансформират. Те могат да се отърват от това ".

Банкси се популяризира с поредност от графити, които се появяват по здания във Англия и се отличават със сатирични претекстове. Той е един от най-известните художници в света, само че все пак избира да резервира загадка самоличността си, най-малко публично.

През 2018 година създателят смая света на изкуството, когато картината му " Момиче с балон " се " самоунищожи " в Лондон, незабавно откакто беше продадена на търг.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР