Банковото кредитиране за компаниите в еврозоната нарасна до нов връх

...
Банковото кредитиране за компаниите в еврозоната нарасна до нов връх
Коментари Харесай

Корпоративното кредитиране в еврозоната се повишава през септември

Банковото кредитиране за фирмите в еврозоната набъбна до нов връх през септември, демонстрират данни на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Банковите заеми за нефинансовите компании в района набъбнаха с 2,5% на годишна база през септември, след покачване с 2,4% през август, достигайки най-високо равнище от юни 2009 година.

В същото време кредитният напредък за семействата се стабилизира на равнище от 2,7% през септември, до момента в който годишното движение на напредък на заемите за целия частен бранш също остана на равнище от август от 2,8 на 100.

Растежът на паричната маса (индексът М3) в еврозоната се форсира през септември до 5,1% на годишна база от 5,0% през август, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за опазване на темпото на напредък от предходния месец, а на тримесечна осреднена база знакът М3 се увеличи през интервала юли-септември с 4,8%, потвърждавайки осреднената прогноза.

По този метод растежът на паричната маса още веднъж стартира да надвишава значимото целево равнище на ЕЦБ за нейно покачване с 4,5%, което дава отговор на мандата на ЕЦБ за ценова непоклатимост.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР